Ce nume va purta noul grup din Senat format din ALDE şi ProRomânia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda
FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

În şedinţa Senatului de luni Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că grupul parlamentar va fi redenumit în „Democraţia”, ca urmare a afilierii la grupul ALDE a lui Adrian Ţuţuianu (ProRomânia), Vasile Ilea şi Nicolae Marin (ambii PSD).

„Ca urmare a anunţului făcut de colegii senatori Tutuţianu, Vasile Ilea şi Nicolae Marin, vă aduc la cunoştinţă că grupul are un număr de 14 senatori. Va trebui ca după alegerea preşedintelui Senatului să reconfigurăm componenţa Biroului permanent. Am decis să reconfigurăm grupul ca grup parlamentar mixt cu denumirea Democraţia”, a precizat luni Călin Popescu Tăriceanu în şedinţa de plen a Senatului.

Şerban Baleca, cel care a prezidat plenul, a precizat însă că redenumirea trebuie precedată de o cerere către Biroul permanent al Senatului. Tot în plen, Adrian Ţuţuianu, Vasile Ilea şi Nicolae Marin au anunţat că vor activa ca independenţi afiliaţi grupului ALDE.

Luni, Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, plenul luând act de vacantarea funcţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite