Cazul fetei din Craiova care nu şi-a putut înmormânta mama stârneşte reacţii din mediul politic. PPU (social-liberal) lansează campania „Stop Abuzurilor!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii care consideră că au fost victimele unui abuz din partea unei autorităţi a statului sau ai unor angajaţi ai instituţiilor publice vor primi asistenţă, pentru a putea face publice aceste abuzuri.

Anunţul a fost făcut de către avocatul Daniel Ionaşcu, preşedintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), care a lansat campania „STOP ABUZURILOR!”.

Decizia vine după ce a fost mediatizat cazul unei familii din Craiova, unde o tânără nu a putut să îşi îngroape mama, deoarece DSP Dolj a susţinut că femeia ar fi avut COVID-19, deşi toate probele prelevate au fost negative. 

„Orice om care trăieşte în această ţară trebuie să ştie că există cineva care îl apară. Îndrăznesc să spun că, de astăzi, PPU (social-liberal) este cel care îi apără. Drepturile oamenilor nu pot fi îngrădite într-o ţară democratică, pentru că altfel vorbim de o veritabilă dictatură a democraţiei. Suntem aici să facem o revoluţie a mentalităţii, ca fiecare român să ştie un lucru: de azi înainte poate să spună STOP ABUZURILOR din administraţie şi atunci când o spune să ştie că nu va fi dat afară de un jandarm şi că nu e singur, pentru că în clipa aceea va apărea fie unul dintre noi,  fie mai mulţi, chiar eu personal, să luptăm cu toate armele pe care le avem, de la a denunţa public un abuz, până la a cere socoteală pentru el în instanţă. Şi cei care lucrează în administraţie pot greşi. Nu este politica partidului nostru să speculăm greşelile oamenilor, ci să le arătăm că s-a greşit. Acesta este primul pas. Dacă nu se va trece peste acest aspect, atunci problema se poate rezolva. Dacă se va trece peste el şi va fi ignorat, atunci trebuie făcute publice aceste abuzuri. Vorbesc aici, dacă vreţi, despre o listă a ruşinii în administraţia românească. Funcţionarul X, plătit din bani publici, îi abuzează pe cei care îl plătesc. Dacă nu se va putea rezolva nici aşa, atunci se va apela la şeful instituţiei. Dacă nici aşa nu se poate rezolva, ne vom adresa instanţei”, a subliniat avocatul Daniel Ionaşcu, preşedintele executiv al PPU (social-liberal), în cadrul unei conferinţe de presă.

Sesizările pot fi făcute la numărul de telefon 0771.679.954 şi online, pe adresa de email stopabuzuri@ppusl.ro, iar aceste vor fi preluate de juriştii partidului, care la rândul lor vor sesiza autorităţile competente. Campania se desfăşoară la nivel naţional, cu implicarea tuturor organizaţiilor locale ale PPU (social-liberal).

La începutul lunii august, o tânără din Dolj a reclamat că nu îşi poate îngropa mama, decedată pe 1 august, după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a transmis că femeia ar fi fost infectată cu COVID-19. Aurelia Mădălina Stamate, în vârstă de 51 de ani, a decedat pe data de 1 august, femeia având multe probleme de sănătate: era cardiacă, avea o boală autoimună şi diabet.

Conform protocolului elaborat de Institutul Naţional de Sănătate Publică, unei persoane decedate i se recoltează doar probe necroptice din plămâni. Or, la Craiova încurcătura a apărut pentru că femeii i s-au recoltat nu una, ci două probe, atât din plămâni, cât şi din nas. Rezultatul a ieşit negativ la plămâni, dar proba necroptică nazo-faringiană a avut rezultat pozitiv, iar DSP a dispus ca Aurelia Stamate să fie înmormântată pe protocol COVID-19.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite