Câte zile mai rămâne Crin în fruntea Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele lui Crin Antonescu în fruntea Senatului sunt numărate. Deşi susţine că, în contextul ruperii USL, această funcţie îi este indiferentă, liberalul nu intenţionează să-şi dea demisia. În cărţi pentru ocuparea acestei funcţii s-ar afla senatorul jurist Ion Chelaru.

„Nu în funcţia de preşedinte al Senatului stau eu. Nu am niciun motiv eu să mă cramponez de funcţia din Senat, dar nu am niciun motiv eu să demisionez din funcţia de la Senat“, a spus Antonescu, marţi seara, după şedinţa Delegaţiei Permanente care a consfinţit ruperea USL. 

Antonescu s-a arătat deranjat de comentariile senatorului Ilie Sârbu, care a precizat că Antonescu va putea să îşi păstreze toate privilegiile funcţiei.  „Comentariile domnului Sârbu, om cu părul alb, au fost destul de joase. Domnul Sârbu ştie foarte bine, apropo de vilele de protocol, că nici nu ştiu unde sunt. Domnul Sârbu ştie foarte bine că funcţia de preşedinte al Senatului nu prin aşa ceva atrage interesul, nici măcar al domniei sale, darmite al meu. Dar mai ştie domnul Sârbu - poate că atât ştie, dar asta ştie bine - că asemenea texte se pot vinde", a arătat Antonescu.

Liderii PSD au decis în Biroul Politic să nu forţeze debarcarea lui Antonescu din fruntea Senatului, însă plecare acestuia va deveni inevitabilă în contextul negocierilor pentru formarea Guvernului Ponta 3. 

Aceasta cu atât mai mult cu cât, potrivit unui document prezentat de preşedintele PC, Daniel Constantin, în timpul celor două săptămâni de tensiuni în USL, funcţia de preşedinte al Senatului aparţine conservatorilor. 

„Pentru a înlatura orice dubiu, am luat decizia prezentării publice a documentului semnat împreună cu domnul Crin Antonescu, în martie 2012, care arată negru pe alb că funcţia de preşedinte al Senatului revenea Partidului Conservator, nu «în anumite condiţii», aşa cum susţinea domnia sa. În ciuda acestui angajament politic, am acceptat cedarea funcţiei către domnul Antonescu pentru a potenţa candidatura acestuia la funcţia supremă în stat, în spiritul parteneriatului din USL“, a precizat Constantin. 

Va culege ce a semănat

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, comentând decizia PNL privind ieşirea de la guvernare, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, va fi înlocuit de la şefia Senatului.

"Va culege ce a semănat, Crin Antonescu, împreună cu Victor Ponta", a spus Blaga.

El a amintit că Ponta şi Antonescu au convocat, în 2012, şedinţe ale Birourilor Permanente ale Camerelor Parlamentului în care au propus şi au susţinut înlocuirea preşedinţilor de la acea dată ai celor două foruri.

Pe aceeaşi temă:

USL: dragostea durează 3 ani. Şi 3 săptămâni 

Liberalii au decis, aseară, să iasă de la guvernare şi au rupt, practic, alianţa cu social-democraţii, după mai bine de trei ani de mariaj politic, în care au stat împreună în opoziţie, dar mai ales la putere.

USL s-a rupt. PNL a divorţat în patru puncte de PSD şi cere demisia lui Ponta Crin: Convingerea mea este că vom reveni foarte curând la guvernare

USL s-a rupt. Membrii Delegaţiei Permanente a PNL au votat cu o majoritate covârşitoare ieşirea partidului de la guvernare, tranşând astfel situaţia tulbure care persistă în USL de mai bine de două săptămâni. Liberalii i-au cerut demisia premierului Victor Ponta.

Reacţiile politicienilor după destrămarea USL: de la „o decizie pripită” la „gest iresponsabil”

Mai mulţi lideri politici şi-au exprimat marţi seară părerea asupra rezoluţiei votate de PNL care prevede ieşirea de la guvernare, precum şi demisia in bloc a miniştrilor şi a secretarilor de stat liberali. Tot marţi seară, Crin Antonescu, liderul PNL, a cerut inclusiv demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite