Când are loc plenul reunit pentru asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind măsurile fiscale | SURSE

0
Publicat:

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni luni seara, de la 21.00, pentru a stabili termenul depunerii amendamentelor la proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, pe care Guvernul ar urma să își asume răspunderea marți, într-o ședință comună a Parlamentului. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Termenul pentru depunerea amendamentelor la proiectul privind măsurile fiscal-bugetare va fi stabiilit de la 21.00, într-o ședință comună a celor două camere ale Parlamentului, potrivit unor surse politice. 

De asemenea, plenul reunit în care Guvernul își va asuma răspunderea pe proiect, ar urma să fie convocat marţi, de la 16.00. 

Guvernul a aprobat proiectul

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. 

Purtătorul de cuvânt a adăugat că „în scurt timp, proiectul va fi trimis către Parlament pentru formularea de amendamente, în termenul care va fi stabilit în şedinţa comună a Birourilor permanente de la Senat şi Camera Deputaţilor”.

Reprezentantul Executivului a mai explicat că amendamentele acceptate vor fi dezbătuute și incorporate în cadrul unei noi ședințe a Executivului, urmând ca acesta să îşi asume răspunderea în Parlament pe acest proiect, în şedinţă comună a celor două Camere, potrivit reglementărilor constituţionale. 

Premierul României, Marcel Ciolacu, a precizat în debutul ședinței de Guvern că adoptarea proiectului de lege privind măsurile fiscal-bugetare, precum și încurajarea colectării de venituri este necesară, chiar dacă unii sunt nemulțumiți, pentru a fi evitată oprirea fondurilor europene.

„Am văzut tot felul de interpretări ale unora, cum că aceste decizii aduc austeritatea. Adevărul este că austeritatea a fost când s-au tăiat în 2010 salarii și pensii și s-a majorat TVA-ul de la 19 la 24%. Atunci românii au fost sărăciți și s-a prăbușit puterea de cumpărare. Acest Guvern nu crește însă TVA-ul general și păstrăm la 9% TVA pentru alimente și medicamente, la fel cum păstrăm TVA-ul cel mai mic, de 5%, la lemne de foc, energie, gaze și cărți. Deci nu există niciun risc pentru ca prețurile să crească la iarnă”, a mai susținut Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite