Câciu, înainte de a deveni ministru al Finanţelor: „Noi avem 10% antreprenori şi 90% babuini antreprenori”. Ce spune demnitarul acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Câciu FOTO gov.ro
Adrian Câciu FOTO gov.ro

În spaţiul public a apărut un comentariu în care ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a afirmat, în urmă cu un an, că România are 10% antreprenori şi 90% „babuini antreprenori”. Într-o reacţie publică, pe Facebook, ministrul a transmis că afirmaţia sa a fost scoasă din context şi folosită astăzi, ca şi cum aceasta ar fi poziţia sa ca demnitar public, spunând că îi pare rău. USR susţine însă că ministrul nu mai poate rămâne în funcţie.

„Un dialog purtat cu mult timp în urmă pe reţelele sociale, pe vremea când eram un simplu analist economic, este scos din context şi folosit azi ca şi cum aceasta ar fi poziţia mea ca demnitar public. Adevărul este simplu: ca ministru de finanţe, îi susţin pe toţi antreprenorii care îşi achită corect taxele sî îşi plătesc cinstit angajaţii. Tocmai de aceea, ministerul pe care îl reprezint are în derulare 6 programe de sprijin pentru firmele româneşti, totalizând circa 4 miliarde de euro. Pentru toţi ceilalţi, care aleg soluţia evaziunii fiscale, am toleranţă zero”, a susţinut ministrul pe Facebook. 

Caciu a explicat însă că, în calitatea pe care a avut-o anerior, de analist economic, a folosit deseori termeni de care, astăzi, îi pare rău. „Nu pot să nu recunosc, însă un fapt: ca analist economic, am folosit deseori termeni de care, astăzi, îmi pare sincer rău. Îmi cer scuze pentru toate vorbele grele din trecut şi sper ca faptele mele, respectiv sprijinul pentru mediul antreprenorial românesc, să fie mai importante decât orice declaraţie contondentă, indiferent cât de veche ar fi”, a mai transmis demnitarul. 

USR a transmis ulterior că „Adrian Câciu nu mai poate rămâne în funcţia de ministru al Finanţelor”, având în vedere opinia sa. Purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Moşteanu a transmis că speră ca „inclusiv domnul Marcel Ciolacu, care a lucrat în viaţa lui doar la stat, să înţeleagă că România nu mai poate continua cu Adrian Câciu”, întrebând retoric „ce încredere pot avea antreprenorii în acest ministru?”

„Nu din ce produs. Din taxele asupra a ceea ce produs. Taxele care se regăsesc în preţuri şi se recuperează prin preţuri. Preţurile care sunt plătite de privaţi şi bugetari. Totul se recuperează, totul este în cerc, problema este că dezechilibrul este la modul în care sunt plătiţi angajaţii în privat pentru că noi avem doar 10% antreprenori şi restul sunt babuini-antreprenori”, a scris Adrian Câciu în urmă cu uun an pe Facebook. 

    

Adrian Caciu fb bogdan glavan

FOTO Facebook / Bogdan Glăvan 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite