Burduja: Principiile și valorile autentice liberale sunt mai importante decât orice ambiții personale

0
Publicat:

Preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, a transmis, joi, într-o postare pe o rețea de socializare, că de săptămâni întregi se discută şi se disecă zvonurile şi scenariile despre cursa pentru fotoliul de primar general al Capitalei, criticând discursul edilului Capitalei, Nicușor Dan. Burduja susține că PNL nu și-a încălcat principiile și că valorile autentice liberale sunt mai importante decât orice ambiții personale.

Burduja: PNL nu și-a încălcat principiile Foto: inquam Photos Octav Ganea
Burduja: PNL nu și-a încălcat principiile Foto: inquam Photos Octav Ganea

Să revenim cu picioarele pe pământ. Ca președintele al PNL București, constat că de săptămâni întregi discutăm și disecăm zvonurile și scenariile pe care le aruncă unii și alții despre cursa pentru “fotoliul de Primar General”. Doar că nu este despre un scaun aici, ci despre viitorul Bucureștiului și al României. Cu asta nu avem dreptul să ne jucăm. Iar cu fiecare zi care trece, șansele ca Bucureștiul să se schimbe în bine scad. Iar cel și cei care au blocat principalul motor economic al României în acești ani exultă”, a scris Sebastian Burduja pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PNL Bucureşti, coordonator de campanie al candidatului alianței PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, pentru Primăria Capitalei, critică discursul actualului edil, Nicușor Dan, candidat pentru un nou mandat cu susținerea Alianţei Dreapta Unită, și acuză că „vor să ne fure și viitorul”.

Pe actualul ocupant al fotoliului nu îl întreabă nimeni nimic, iar anunțurile sale triumfaliste curg pe bandă rulantă, doar că totul e la timpul viitor: “vom face”, “vom lansa”, “vom proiecta”. Ei vor, dar noi nu mai vrem încă patru ani pierduți. Ei sunt cei care ne-au furat prezentul și acum vor să ne fure și viitorul. Schimbarea trebuie să se întâmple, dar soluția nu este sub nicio formă susținerea populismului ieftin. Acela este adversarul”, a afirmat Burduja.

Sebastian Burduja susține că PNL nu și-a încălcat principiile, și că principiile și valorile autentice liberale sunt mai importante decât orice ambiții personale.

„Partidul Național Liberal a modernizat România în ultimul secol și jumătate pentru că s-a ridicat deasupra vremurilor și nu și-a încălcat principiile. Ca Președinte al PNL București, voi susține întotdeauna calea dreaptă, de la care nu avem voie să ne abatem. Principiile și valorile autentice liberale sunt mai importante decât orice ambiții personale.

Astăzi, mai mult ca oricând, integritatea, profesionalismul și adevărul trebuie să fie bazele deciziilor noastre. Acestea sunt așteptările românilor, acesta este blazonul Partidului Național Liberal. Acesta este crezul meu. Și nu este despre o funcție sau alta, toate sunt oricum trecătoare. Ce contează și rămâne cu adevărat este ceea ce lăsăm, fiecare dintre noi, în urma noastră” a spus Burduja, adăugând „Să luăm aminte: “Negociem orice, dar nu negociem principii” (Corneliu Coposu)”. 

Candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cărstoiu, a făcut obiectul mai multor investigații jurnalistice ale HotNews, care au scos la suprafață posibile probleme de incompatibilitate ale medicului.  

Cătălin Cîrstoiu, a afirmat la B1 Tv că nu este în incompatibilitate, susținând că simte în continuare susţinerea celor doi lideri ai Coaliţiei.

Preşedintele PSD Bucureşti, senatoarea Gabriela Firea, coordonatoare de campanie a medicului Cîrstoiu, a declarat, joi, că situaţia candidatului alianței PSD - PNL la Primăria Capitalei va fi discutată într-o întâlnire a coaliţiei de guvernare în weekend sau luni dimineaţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite