Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene, aprobat în comisii în forma propusă de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a fost aprobat sâmbătă, în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanţe,în forma propusă de Guvern.

Comisiile reunite de buget-finanţe au respins toate cele 339 de amendamente propuse pentru suplimentarea veniturilor Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Ministrul Sevil Shhaideh a declarat că bugetul total pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale este de 6,9 miliarde lei, din care de la bugetul de stat - 6,6 miliarde de lei.

“Elementele princicipale ale bugetului sunt transferurile între unităţi ale administraţiei publice - 2,8 miliarde de lei, programele din fonduri externe nerambursabile pentru exerciţiul 2007-2013 - 529.000 lei, programele pentru exerciţiu 2014-2020 - 2,2 miliarde de lei - şi cheltuielile privind ANL-uri - 101.000 lei”, a afirmat Shhaideh, citată de News.ro.

În cadrul dezbaterilor, senatorul Carmen Hărău a atras atenţia asupăra Ordonanţei de Urgenţă 9/2017, aprobată în 25 ianuarie şi publicată în Monitorul Oficial pe 30 ianuarie.

OUG 9/2017 a abrogat mai multe articole din Legea finanţelor publice, care impuneau limite cheltuielilor ce pot fi angajate în timpul exerciţiului bugetar.

“Din punct de vedere fiscal, mi se pare o ordonanţă la fel de gravă ca ordonanţa pentru care stau oamenii în stradă, pentru că la articolul 7, dumneavoastră prorogaţi aplicarea prevederilor din legea 500/2002 a finanţelor publice. Cheltuiala banilor publici este reglementată strict de această lege", a explicat Hărău.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite