Băsescu: Voiculescu este un viitor puşcăriaş. A fost o presiune consistentă pe liderii USL din partea lui Voiculescu pentru legea amnistiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Reuters
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Reuters

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la „Adevărul Live“, că Dan Voiculescu a făcut presiuni asupra copreşedinţilor USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, pentru a adoptarea legii amnistierii şi graţierii infractorilor. Şeful statului estimează cp circa 10.000-12.000 de condamnaţi vor fi eliberaşi din închisoare dacă legea amnistierii intră în vigoare.

„Voiculescu este un viitor puşcăriaş, cel puţin la cum arată prima instanţă, şi nu a fost o presiune mică din partea lui pentru legea amnistiei, ci una consistentă, în mod cert pe ambii lideri. Probabil şi Năstase a avut contribuţia lui, Ponta trebuie să-l asculte. Are Zambaccian în faţă, îi doresc tot binele din lume, dar nu ştiu cum se derulează dosarul. Sunt persoane ca Voiculescu, avocaţi şi notari în Parlament - şi ei sunt scoşi, protejaţi. S-a vrut o pace, inclusiv pentru preşedinte, o asigurare că poate face orice vrea el. I-aş fi prevenit că nu e bine să faci aşa ceva“, a declarat Băsescu.

Şeful statului a spus că peste 10.000 de condsamnaţi vor fi eliberaţi din închisoare dacă legea amnistierii intră în vigoare.  „Ar fi eliberaţi circa 10.000-12.000 de comdamnaţi dacă legea intră în vigoare. S-a dus o propagandă urâtă.
Vreau să ştiţi ce nu este exceptat, dacă legea trece. Abuzul în serviciu - deci noi, politicienii - luarea de mită, darea de mită, primirea de foloase necuvenite, trafic de influenţă, deci toate aceste infracţiuni duc la punerea în libertate a celor care azi sunt condamnaţi şi încarceraţi“, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a venit şi cu o soluţie la suprapopularea închisorilor.  „Au fost ani de cheltuieli pentru fiecare dintre ei. Deodată, vine o lege şi spune: îi facem liberi. Nu e o soluţie. Eu, în locul lor, aş fi spus: "nu avem bani". Puşcării private, faceţi puşcării private! Plăteşte statul pe urmă, dar dacă nu ai bani să construieşti, ca în Austria. Austria a vrut să ne construiască o închisoare. Nu e glumă“, a mai spus preşedintele. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite