Băsescu şi Ponta merg la Bruxelles cu aceeaşi cursă de linie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu merge la Consiliul European FOTO Reuters
Traian Băsescu merge la Consiliul European FOTO Reuters

Preşedintele Traian Băsescu va merge joi, la Bruxelles, cu o cursă de linie TAROM pentru a reprezenta România la Consiliul European, a precizat purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea, conform Agerpress.Aceasta este pentru prima oară în ultimii ani când şeful statului efectuează o deplasare externă fără a utiliza aeronava închiriată special de la TAROM.

UPDATE 8:53  Administraţia Prezidenţială precizează că şeful statului va participa, în cursul zilei la Summitul Partidului Popular European (PPE) , urmat de Prima sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European şi de un  Dineu de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern.

__________________________________________

"Domnul preşedinte Traian Băsescu va efectua deplasarea la Bruxelles cu un zbor de linie al companiei TAROM", a precizat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Oprea a refuzat să menţioneze care sunt motivele pentru care preşedintele a optat pentru această variantă de deplasare şi nu va mai fi închiriată de la TAROM aeronava Airbus A-130 pe care Băsescu a folosit-o în ultimii ani pentru deplasările externe.

De asemenea, cu acelaşi zbor TAROM se va deplasa joi dimineaţă la Bruxelles şi premierul Victor Ponta, au precizat pentru MEDIAFAX unele surse oficiale. Ponta va participa la reuniunea liderilor de state UE care sunt membri ai Partidului Socialist European (PES).

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, anunţa, în data de 28 februarie, reduceri la TAROM , începând chiar cu aeronava prezidenţială. El susţinea scoaterea la vânzare a celor 2 aparate de tip A310,  folosite de Preşedinte, care aduc pierderi majore companiei. Propunerea lui Relu Fenechiu era ca Preşedinţia  să   închirieze o aeronavă  pentru a elimina costurile actuale.

"Sper din toată inima să reuşim să reducem pierderile, pentru că, în prezent, TAROM pierde 50 de milioane de euro pe an. Unul dintre modurile în care vrem să reducem pierderile, de exemplu, este să vindem avionul prezidenţial, care costă şapte milioane dolari pe an numai pentru întreţinere", explica Fenechiu.

"Vă asigur că nu mă opun niciunei acţiuni, pentru că aia nu este aeronava prezidenţială. Aeronava prezidenţială nu mai există din 2010. (...) Ce folosesc eu de la TAROM este un avion pe care îl închiriem charter. Nu este o aeronavă la dispoziţia preşedintelui României", a afirmat Băsescu potrivit Agerpress.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite