Băsescu: „Nu voi mai merge niciodată cu Tarom“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seara, că nu va mai utiliza niciodată aeronava Tarom pentru deplasări.

„S-a propagat minciuna că se cheltuiesc 7 milioane de euro cu avionul pentru preşedinte. Nu e adevărat. Nu aveam niciun contract. Angajam acest avion charter aşa cum angajează orice companie. Nu am ce contract să reziliez“, a declarat şeful statului. Băsescu a mai spus că se va deplasa, când va fi nevoie, cu un avion de la o companie străină.

Joi, conducerea Tarom a solicitat Administraţiei Prezidenţiale să precizeze dacă doreşte continuarea sau rezilierea contractului de închiriere a aeronavei utilizată de preşedinte.

„A fost redactată o scrisoare, ieri sau alaltăieri, adresată Administraţiei Prezidenţiale, în care a fost expusă situaţia şi prin care s-a solicitat instituţiei să precizeze dacă doreşte continuarea actualului contract sau rezilierea“, a declarat joi Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Tarom.

El a precizat că avionul respectiv, un Airbus A 310, nu este o aeronavă prezidenţială sau o aeronavă a preşedintelui Băsescu, iar conducerea executivă a companiei are mandat să caute clienţi pentru valorificarea acesteia, în condiţiile costurilor de mentenanţă ridicate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite