Băsescu: Nu s-a descoperit un transfer de bani spre oameni politici. Mă tem că "Regina" se află printre liderii sindicali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului a declarat, într-un interviu, pentru "România Liberă", că, din informaţiile pe care le are el de la serviciile de la informaţii, în cele şase luni de supraveghere nu s-a descoperit nici o legătură directă de transfer de şpagă de la punctele de frontieră către vreun om politic. Preşedintele Traian Băsescu a adăugat că "Regina" de pe tabla de şah se află printre liderii sindicali.

Traian Băsescu a fost întrebat dacă documentul pe care l-a primit de la SRI în vară şi care a stat la baza operaţiunilor de la punctele de frontieră face referire şi la implicarea unor lideri politici. "Nu. Şi pot să vă dau o veste proastă: în cele şase luni de supraveghere nu s-a depistat nici o legătură directă de transfer de şpagă de la punctele de frontieră către vreun om politic", a răspuns Băsescu, pentru România Liberă.

Totuşi, preşedintele a atras atenţia că nu exclude factorul politic, deaorece pentru a deveni şef ai nevoie de sprijin politic.

"Eu nu scot însă oamenii politici în afara jocului, pentru că numirile de şefi se fac cu influenţa oamenilor politici, iar acest lucru este evident, că se petrece aşa", a spus şeful statului.

"Cum se ştia despre vameşi şi poliţişti de frontieră că îşi încasau foloase proprii din trecerea frontierei, la fel se spune despre şefii de vamă sau cei numiţi în funcţii că ar trebui să aibă nişte contribuţii. Sper ca ancheta să ne ducă la astfel de numiri", a adăugat preşedintele.

"Eu fac însă o deosebire clară între a da bani să fii numit şi a primi din ce încasează vameşii în fiecare zi. În cele şase luni de supraveghere nu s-a descoperit un transfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize", a subliniat din nou Băsescu.

Posibilitatea ca "Regina" să facă parte dintre liderii de sindicat a fost avansată de şeful statului după ce a analizat reacţiile sindicaliştilor la arestările operate.

"Dacă este vorba despre un fost şef de cadre la vamă s-ar putea să aibă multe pe conştiinţă şi poate ne spune şi altceva despre rege, regină, ture şi pioni. Poate ne spune şi cum făcea selecţia vameşilor. Se spune că ar fi destul de scump un post de vameş, iar liderul sindicatului care ne arată jocul de şah a răspuns ani de zile, poate ne spune ceva şi despre selectarea vameşilor", a insinuat Traian Băsescu.

În interviul acordat cotidianului "România Liberă", şeful statului a făcut referiri şi la declaraţia fostului ministru de Interne, Vasile Blaga, privind susţinerea fostului şef de la Autoritatea Naţională a Vămilor, Radu Traian Mărginean

"Poate l-a susţinut, fiindcă din câte ştiu, ţine de ministerul de Finanţe Autoritatea Naţională a Vămilor. Exclud posibilitatea ca Blaga să-l fi susţinut pe Mărginean contra unei sume. Dacă l-a susţinut, l-a susţinut, fiindcă-l cunoştea", a declarat Băsescu.

În ceeea ce priveşte acuzaţia lansată de opoziţie potrivitb cărei arestările de vameşi şi poliţişti de frontieră nu reprezintă decât o operaţiune politică, şeful statului a replicat dur: "Pentru Ponta şi Antonescu arestarea oricărui hoţ e un dosar politic".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite