Băsescu, la înfiinţarea Organizaţiei de Tineret a MP: „Aici nu vor exista decapitări ca la TSD“. Cine a fost ales preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Mediafax
Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Mediafax

Traian Băsescu a declarat, duminică, la înfiinţarea Organizaţiei de Tineret a MP, că în partidul său nimeni nu va fi „decapitat” dacă va îndrăzni să îl critice pe preşedintele formaţiunii, aşa cum s-a întâmplat la Congresul TSD cu Mihai Sturzu, care i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea.

UPDATE Organizaţia de Tineret a Mişcării Populare va fi condusă de preşedintele Gabriel Ionuţ Popa, secretarul general Fălcescu Jean-Andrei, 12 vicepreşedinţi, 2 secretari adjuncţi şi 13 secretari executivi.

Din conducerea organizaţiei vor mai face parte un trezorier şi preşedintele Comisiei de Arbitraj a partidului, decizia fiind luată cu votul a 2075 de delegaţi care au participat duminică, la Palatul Parlamentului, la conferinţa de înfiinţare a OTMP.

"În politică nu există scuze. După alegeri, valoarea fiecăruia va fi dată de numărul de voturi", a transmis liderul Mişcării Populare, Traian Băsescu, conducerii organizaţiei de tineret, afirmând ca politică este la fel de exactă ca matematica.

Noul preşedinte al organizaţiei de tineret, Gabriel Ionuţ Popa, a absolvit SNSPA, cu specializarea Administraţie Publică Europeană. În 2012, a făcut un stagiu de practică la cabinetul de avocatură al actualului copreşedinte al PNL, Alina Gorghiu. În 2014, a terminat cursurile unui master în Diplomaţie şi Negociere.

„PSD nu a reuşit să aducă 2000 de oameni într-o sală de congres. Mă uitam, ieri, la TSD, ce am văzut acolo era groaznic. Era un preşedinte de tineret (deputatul PSD Mihai Sturzu-n.r.) care urma să fie decapitat pentru că îndrăznise să îi spună domnului Dragnea: <<Domnule, dacă eşti condamnat demisionează din funcţia de preşedinte>>. Pentru că a avut această îndrăzneală a fost decapitat”, a declarat preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, la înfiinţarea Organizaţiei de Tineret MP.

Traian Băsescu a afirmat că acest lucru nu este posibil în cadrul Mişcării Populare.

„Sunt convins că, aici, nu este posibil aşa ceva. (...) Asta este deosebirea între ceea ce construim noi la MP şi cei care vin din trecutul politic al ţării şi care cred că anunţând pe toate drumurile că au criterii de integritate vor impresiona electoratul. Nu le trebuie criterii noi, le trebuie oameni noi şi oamenii noi sunt aici, nu în altă parte”, a spus preşedintele MP.

Traian Băsescu i-a asigurat pe tinerii care au participat la conferinţa de înfiinţare a Organizaţiei de Tineret a MP că, spre deosebire de alte partide, în cadrul MP, nu a sugerat alegerea unui candidat la funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret sau altuia.

„Nu cred că există vreun partid care să nu fi sugerat alegeţi pe X sau pe Z. Am văzut că, ieri, la TSD a câştigat favoritul lui Dragnea. Aici, nu se va întâmpla aşa ceva, va câştiga favoritul vostru”, a declarat Băsescu.

Preşedintele MP a declarat că partidul va intra „pe mâinile” tinerilor imediat ce acest lucru va fi posibil, afrmând că generaţia sa „a făcut şi bune şi rele”, şi a îndeplinit obiective majore precum intratrea României în NATO, în UE, şi asigurarea unei economii de piaţă.

„Mi-aş dori mult ca cei care vor fi aleşi să trateze organizaţia ca pe organizaţia de seniori, pentru că acest partid se face pentru voi”, a spus Băsescu.

Preşedintele MP le-a recomandat tinerilor să fie activi pe Facebook şi să organizeze întâlniri pentru a se face cunoscuţi.

Traian Băsescu a revenit pe scenă pentru a le cere participanţilor ca, după finalizarea procesului de votare, să rămână în sală, pentru ca rezultatele votului să nu fie anunţate, aşa cum se întâmplă, la alte partide, într-o sală goală.

Organizaţia de tineret a Mişcării Populare se înfiinţează la mai bine de doi ani de la lansarea Partiduluui Mişcarea Populară

Partidul Mişcarea Populară a fost lansat neoficial la data de 23 iulie 2013 de către Fundaţia Mişcarea Populară. Congresul PMP a avut loc la data de 8 iunie 2014, prilej cu care Elena Udrea întâlnire a fost aleasă preşedintele formaţiunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite