Băsescu, la Adevărul Live: Dragnea şi Ponta sunt în stare să se pupe pe gură, deşi se urăsc sincer. Dragnea vrea premier şi va încerca un astfel de joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. FOTO Eduard Enea
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. FOTO Eduard Enea

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a declarat, joi, la Adevărul Live, că relaţia dintre Victor Ponta şi Liviu  Dragnea nu este una foarte bună în prezent, dar pentru a se menţine la putere cei doi au ajuns la un consens politic, fiind în stare să „se pupe pe gură, deşi se urăsc reciproc“.

Fostul lider de la Palatul Cotroceni a fost foarte critic la adresa actualului Guvern şi a celor care conduc  această instituţie: Victor Ponta, din funcţia de premier, ar şi Liviu Dragnea, preşedintele interimar al celui mai mare partid care are oameni în Guvern. 

„Cred că se urăsc sincer, însă au ipocrizia socialiştilor de tip vechi, care sunt în stare să mintă fără limite şi să se pupe. Sunt însă în stare să se pupe pe gură, deşi se urăsc sincer. Dragnea s-ar vrea şi prim-ministru şi sunt sigur că va încerca un astfel de joc. Şantajează preşedintele să pună un pesedist. Un şantaj ordinar. Cred că preşedintele greşeşte. După ce a văzut că această majoritate este betonată, trebuie să ia notă că PNL nu poate să preia guvernarea. I-aş chema la Cotroceni“, a spus Traian Băsescu. 

Fostul preşedinte a punctat şi fa cum ar trebui să procedeze Klaus Iohannis pentru schimbarea lui Ponta, un premier cu probleme de natură penale, acesta fiind trimis în judecată.  

„În acet moment, pasul care este de făcut este invitarea la Cotroceni a coaliţiei. Le-aş spune: suntem toţi de acord că România are un prejudiciu cu un premier trimis în judecată. Faceţi-mi o propunere pentru un alt premier şi eu semnez decretul! Preşedintele are ca obiectiv să readucă Guvernul în calitatea de partener pentru celelalte Guverne. trebuie găcită soluţia opentru ca domnul Ponta să plece“ a adăugat fostul şef de stat.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că are o relaţie bună cu Victor Ponta, pe care îl susţine ca premier. Liderul social-democrat a admis că a fost supărat pe Ponta, după ce acesta a renunţat la şefia partidului.„Am fost supărat, nu doar eu, ci toţi membrii, dar într-o relaţie atât de veche, nu poţi ţine supărare la nesfârşit. Pe un prieten te superi, dar e o stare care trece. Am o relaţie bună cu Victor Ponta, suntem de cinci ani şi jumătate împreună şi am trecut prin toate momentele, unele bune, unele rele, am trecut prin încercări politice mari, am trecut prin multe alegeri, pe care le-am câştigat, mai puţin turul al doilea la prezidenţiale“, a afirmat Dragnea într-un interviu acordat Antena 3. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite