Băsescu: Dragnea, Voiculescu, Hrebenciuc, Sârbu şi Antonescu, principalii artizani ai suspendării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că liderii USL Liviu Dragnea, Dan Voiculescu, Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu şi Crin Antonescu sunt principalii artizani ai suspendării sale, cei care l-au împins înainte în acest sens pe premierul Victor Ponta, care a fost mai reţinut la început.

"Liviu Dragnea, Dan Voiculescu şi Viorel Hrebenciuc sunt artizanii împingerii înainte a lui Ponta, pentru că mare susţinător al suspendării a fost Crin Antonescu. Ponta a fost mai reţinut pentru că îşi atinsese scopul, a fost prim-ministru. Aceşti trei oameni au fost cei care l-au convins pe Ponta să se alăture lui Crin Antonescu pe fondul scandalului cu plagiatul", a susţinut Băsescu, la România TV.

El a afirmat despre Dragnea, secretarul general al PSD, că este de "o perfidie rară" şi "lipsit de caracter".

De asemenea, despre Ilie Sârbu a spus că "vroia să îşi vadă ginerele cu toată puterea în braţe", scrie Mediafax.

Referindu-se la Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC, Traian Băsescu a spus că acesta a fost "un adversar cinstit" spre deosebire de ceilalţi menţionaţi: "Dan Voiculescu măcar a fost cinstit. Spre deosebire de toţi ăştia, măcar el este un adversar cinstit. El şi-a pus trustul media, de şapte ani sunt pe mine pentru denigrare şi nu ştiu ce. A fost singurul care acum două luni a spus că ăsta e graficul de suspendare a preşedintelui. A dat 60 de zile, s-a produs în 59 de zile. Deci să ştiţi că mai mult respect am pentru Dan Voiculescu, ca politician care a spus cinstit că ăsta este obiectivul meu, decât faţă de oamenii ăştia care spun că apără interesul naţional. (...) Dan Voiculescu a fost împotriva interesului naţional de la bun început şi măcar ştii că acest om nu poţi să mizezi pe el pentru interesul României".

Totodată, Băsescu a susţinut că suspendarea sa a fost pusă în scenă din disperarea USL de a pune mâna pe justiţie.

"Eu am numărat 20 de parlamentari care au dosare penale. Ăsta-i jocul în numele căruia au compromis România", a mai susţinut Băsescu.

Pe de altă parte, Băsescu a arătat că nu a înţeles opţiunea actuală a UNPR şi UDMR, în condiţiile în care au trecut cu greu prin criză alături de PDL. "Vai de cei care fac demagogie şi când e vorba de interesul naţional", a mai spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite