Băsescu: Dragnea este un mare mincinos. A zis o minciună că mi-a finanţat campania în 2009. Blaga mi-a infirmat categoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Adevărul
Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Adevărul

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat, vineri, acuzaţiile lansate, la Realitatea TV, de fostul preşedinte al PSD Teleorman, Teodor Niţulescu, care a spus că ştie de la Liviu Dragnea, preşedintele psd, că acesta i-a sponsorizat campania electorală din 2009. Băsescu spune că nu crede că Niţulescu a minţit, însă Dragnea nu i-a finanţat campania, fapt confirmat de Vasile Blaga, şeful de campanie al candidatului Băsescu.

lCe vă pot garanta este că Niţulescu este un om serios, un om la care nu am constatat să fi minţit. Am înţeles că Niţulescu a primit această informaţie de la Dragnea. Dragnea este un mare mincinos. El, ca să se pună bine cu Niţulescu, care era prefect la acea oră, a zis şi o minciună, că mi-a finanţat campania“, a  afirmat Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că l-a sunat pe Vasile Blaga, şeful de campanie din 2009, care i-a infrimat cele spune de Niţulescu. „Vă mărturisesc că văzând informaţia am sunat şi la trezorierul fostului PDL, domnul Ivaşcu, şi am sunat şi la Vasile Blaga. I-am întrebat pe amândoi dacă există o asemenea finanţare. Mi-au infirmat categoric. Însă, caracterul lui Dragnea este unul de om dispus să mintă ca să-i fie lui bine. Când a plecat de la PD, a făcut-o tot minţind ca să-şi rezovle nu ştiu ce probleme economice, nu ştiu ce privatizări avea pe acolo. Le-a rezolvat. A încercat tot timpul un balans. De exemplu, dacă ar avea partidul pe mână, l-ar vinde ca să-i fie lui bine. Nu am dubii, pentru că îl cunosc“, a mai declarat fostul preşedinte.

Băsescu a povestit şi un episod cu Liviu Dragnea, când acesta a încercat anumite apropieri de fostul preşedinte.  „Într-un an, eram în opoziţie cu Dragnea, cu stilul lui unsuros - deşi am avut o oarecare simpatie pentru el când era în PD -, a venit să-mi dea un cadou, o corăbioară adusă din Brazilia. Când eram în opoziţie cu PSD, Dragnea îşi făcea drumuri pe la mine. Soţia, aflând de unde e, l-a luat şi l-a aruncat.  El a fost atât de eficient încât a purtat noroc tuturor. Îmi aduc aminte cum l-a sacrificat fără să ezite pe Geoană şi pe Ponta, de curând. El s-a băgat peste tot unde credea că este bine. Caracterul lui este mizerabil, dar ăsta e Dragnea”, a mai spus fostul preşedinte.

„L-am ajutat financiar pe Băsescu“

Fostul preşedinte al PSD Teleorman, Teodor Niţulescu, a spus, în emisiunea „Jocuri de Putere“, de la Realitatea TV, că Liviu Dragnea i-a sponsorizat campania din 2009 fostului şef de stat, Traian Băsescu, cu banii din Teldrum. În 2009, Liviu Dragnea era şeful de campanie a candidatului PSD, Mircea Geoană.  „După trei zile, după victoria lui Traian Băsescu, ne-am întâlnit la Hotelul Rin. Nas în nas, ne-am întâlnit şi când m-a văzut, m-a salutat. Şi el zice: 'domu' prefect, sper că nu aveţi de gând să scoateţi sabia şi anul asta'. El ştia care e problema, că fură şi că eu îl tocăm. D-aia am şi plecat din PSD. Îi zic: 'păi de ce să nu stau cu sabia scoasă?'. 'Păi l-am ajutat şi eu pe Traian Băsescu'. 'Păi cum?'. 'Păi financiar'. Îmi dădea un element că să nu îl deranjez. I-am zis că dacă Traian Băsescu mă sună, e ok. Nu e nicio problema“, a mai spus fostul lider PSD Teleorman.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite