Băsescu, despre portretul candidatului la preşedinţie: Daniel Morar se încadrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a creionat, miercuri, la „Adevărul Live“ portretul robot al viitorului preşedinte despre care a spus că ar trebui să aibă experienţă ca politician şi să nu fi făcut parte din regimul comunist.

„M-am hotărât să nu mai fac greşeala să mai enumăr candidaţii dreptei. O să încerc un portret robot: trebuie să fie un om care a probat că a făcut ceva pentru ţară. Nu poţi pune un începător. Trebuie un politician cu experinţă. Un politician care nu a avut nimic în comun cu fostul regim. Eu am învăţat democaraţia.Nu trebuie să aibă 25 de ani, poate 40“, a afirmat şeful statului.

Între calităţile viitorului preşedinte, Băsescu a mai trecut în revistă şi capacitatea de negociere politică. „Mi-ar plăcea un om cu capacitate de negociere politică, nu ca mine, din când în când, ci tot timpul. Să poată negocia mereu cu partidele. (...) Mi-ar mai plăcea un politician care, dacă a venit în politică cu un aparatament să-l găsească cu un aparatament, sau dacă a venit cu un Mercedes, să vină cu un Mercedes. Să nu-i fi explodat bogăţia între timp “, a mai spus preşedintele. 

Întrebat dacă Daniel Morar (fostul şef al DNA şi în prezent judecător la Curtea Constituţională a României)  se încadrează într-un astfel de portret, preşedintele a răspuns: „Sunt mulţi care se încadrează în acest portert robot.S-ar putea ca românii să aleagă un alt tip de preşedinte. Daniel Morar se încadrează în portretul pe care l-am făcut“, a mai afirmat Traian Băsescu.

Pe aceeaşi temă:

Băsescu, Adevărul Live: Nu aduceţi la Cotroceni un om care este dependent de baroni.Acesta este Ponta

Preşedintele Traian Băsescu discută, la Adevărul Live, cu jurnaliştii Dan Marinescu şi Liviu Iolu, despre situaţia din Ucraina, despre comisia de anchetă Nana, dar şi despre prigoana baronilor locali.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite