Băsescu a discutat cu judecătorii constituţionalişti ce face Parlamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, părăsind sediul Curţii Constituţionale
Traian Băsescu, părăsind sediul Curţii Constituţionale

Preşedintele Traian Băsescu s-a dus ieri la discuţii cu magistraţii de la Curtea Constituţională (CCR), la doar o zi după ce Opoziţia a anunţat că va contesta ordonanţa de urgenţă privind îngheţarea salariilor şi pensiilor, adoptată de Camera Deputaţilor şi în plin scandal legat de schimbarea şefului Senatului.

Întâlnirea a avut loc cu uşile închise şi nu a fost anunţată nici de Administraţia Prezidenţială, nici de judecătorii de la CCR. La finalul întrevederii, Traian Băsescu s-a rezumat la a spune că s-a pus problema „îmbunătăţirii calităţii actelor normative".

Şeful statului a vorbit despre neclarităţile din acte normative, fie că sunt ordonanţe de urgenţă sau legi, care prin amendarea din Parlament creează confuzie sau contradicţii cu legile existente. Băsescu a mai susţinut că nu s-a discutat pe o lege anume, întâlnirea abordând controlul constituţional general asupra legilor trimise de Parlament.

„Parlamentul trimite pentru controlul de constituţionalitate orice tip de hotărâre, dar doar actele normative sunt de competenţa Curţii, nu şi cele prin care îşi administrează ei puterea în interior", a spus el. Preşedintele a precizat că a fost invitat de către preşedintele Curţii Constituţionale, reuniunea prelungindu-se mai bine de două ore.

A treia vizită

Este pentru a treia oară, în actualul mandat, când Traian Băsescu este prezent la Curtea Constituţională. Şedinţa a avut loc în contextul în care deputaţii Puterii au amendat luni o ordonanţă de urgenţă în sensul plafonării salariilor şi pensiilor pentru anul 2012. PSD şi PNL au anunţat că vor contesta actul normativ la Curtea Constituţională. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite