Barna: Cifrele din procesele-verbale coincid cu cifrele din sistemul oficial. Clotilde Armand este primarul Sectorului 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Co-preşedintele USR Dan Barna a declarat, miercuri, că situaţia de la Sectorul 1 a fost lămurită, cifrele din procesele-verbale coincid cu cele din sistemul oficial, iar Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, este primarul acestui sector.

„Din punctul nostru de vedere, în ceea ce priveşte renumărarea voturilor, lucrurile sunt foarte clare. Miza şi toată îngrijorarea pe care am avut-o zilele trecute şi ieri şi alaltăieri ţinea de neînchiderea procesului de numărare. În momentul de faţă cifrele din procesele verbale pe care le-au semnat delegaţii fiecărui partid în secţii corespund şi coincid cu cifrele din sistemul oficial, datele s-au închis, rezultatul e foarte clar, Clotilde Armand este primarul Sectorului 1, nu mai este niciun element în dubiu sau îndoială, toate lucrurile sunt foarte clare, aceasta este poziţia USR-PLUS, este o poziţie consecvenţă cu prevederile legii şi sunt convins că şi BEC-ul va confirma această abordare”, a afirmat Dan Barna. 

Întrebată de ce nu este de acord cu renumărarea voturilor de la Sectorul 1, Clotilde Armand, prezentă în conferinţa de presă, a răspuns: “Ne dorim ca legea să fie respectată, trebuie o bază legală. Baza legală nu există la ora actuală”.

Dan Barna a completat, spunând că înţelege disperarea social-democraţilor de a pierde cel mai important sector din Bucureşti. 

„Acest gen de hachiţe funcţionează foarte bine, USR cere renumărarea voturilor din 2016 pentru a se vedea că acolo lucrurile nu au fost în regulă. Suntem credibili dacă facem asta? Adică dincolo de declaraţiile politice ale domnului Ciolacu şi ale celorlaţi lideri PSD, înţelegem disperarea de a pierde cel mai important sector din Bucureşti şi înţelegem dificultatea de a accepta voinţa cetăţenilor. Dar în momentul de faţă lucrurile sunt foarte clare şi Biroul de Sector a confirmat acest lucru, coincid cifrele din procesele verbale cu datele înregistrate în sistem”, a explicat liderul USR.

El doreşte ca autorităţile să meargă mai departe cu această încercare de fraudă a PSD şi să nu claseze dosarul ca fiind o întâmplare nefericită. 

„Dincolo de aceste declaraţii caraghioase, dincolo de faptul că domnul Tudorache şi-a făcut o manufactură electorală deasupra Biroului de Sector, ceea ce este nu doar revoltător este şi e ilegal, tocmai de aceea este o anchetă în curs. Aşteptăm ca autorităţile să constate şi să nu claseze acest dosar ca o întâmplare nefericită. A fost evident o încercare de fraudă şi ne aşteptăm ca autorităţile să meargă până la capăt pentru că o miză foarte mare. Clotilde e primarul Sectorului 1, pe partea de voturi lucrurile sunt clare. Însă dacă închidem ochii şi de data aceasta la o încercare de fraudă a PSD, peste patru ani vor fi în aceeaşi secvenţă. Dacă autorităţile astăzi iau măsuri şi persoanele responsabile sunt sancţionate, peste patru ani probabil vom avea alegeri mai corecte”, a mai declarat Dan Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite