Ambasadorul român în Marea Britanie, Ion Jinga, a primit titlul „Diplomatul Anului 2015“. Zgonea, premiat şi el

0
0
Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga FOTO Mediafax
Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga FOTO Mediafax

Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, a primit, joi, titlul „Diplomat of the Year 2015“ („Diplomatul Anului 2015“), în cadrul unui eveniment care a avut loc în Camera Comunelor, organizat de către revista britanică „Asian Voice“ şi găzduit de către Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor,  informează Agerpres.

„A fi ambasador la Londra este, deopotrivă, o oportunitate şi o provocare, pentru că Londra este un centru al diplomaţiei mondiale, un punct de întâlnire al celor mai importante axe de interese globale, iar Marea Britanie este astăzi unul dintre cei mai buni prieteni, parteneri şi aliaţi ai României în Europa“, a declarat ambasadorul României.

La eveniment a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a fost, la rândul lui, premiat. Lui Zgonea i s-a acordat premiul „European Understanding“ despre care el însuşi a scris, pe Facebook, că este „o distincţie foarte rar acordată unui politician român“.  

„După 20 de ani de politică în slujba ţării mele, cu împliniri, dar şi cu proiecte neduse până la capăt, momente precum cel de la Tel Aviv, când am fost premiat de preşedintele Knessetului, dar şi cel din seara trecută, îmi confirmă faptul că eforturile depuse pentru promovarea intereselor României primesc şi răsplată“, a scris Zgonea, pe Facebook.

Citeşte şi:

Şefia Consiliului Naţional, disputată de cinci social-democraţi. Rovana Plumb, favorită

Rovana Plumb, Gheorghe Nichita, Marian Oprişan, Constantin Niţă şi Valeriu Zgonea ar putea intra în cursa pentru şefia Consiliului Naţional al PSD, care va avea loc în luna martie. Surse social-democrate ne-au declarat că cele mai mari şanse le are ministrul Muncii, Rovana Plumb, o apropiată a premierului.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite