Ministrul Apărării, Mircea Duşa, despre chemarea tinerilor la oaste: „Pot să stea liniştiţi“

0
0

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat vineri, la Bistriţa, în contextul conflictului din Ucraina, că „tinerii pot să stea liniştiţi“, pentru că în această perioadă nu se fac recrutări.

„Vedeţi dumneavoastră, orice a fost normal până acum devine anormal. Nu a vorbit nimeni niciodată despre recrutare sau chemare la oaste a rezerviştilor şi a tinerilor. Acest lucru este posibil, în condiţiile legii, numai atunci când se declară stare de război, şi declararea de război sau a stării de mobilizare se face prin hotărârea Parlamentului“, a spus Mircea Duşa, citat de Agerpres.

Ministrul a explicat că activităţile desfăşurate în prezent de către centrele militare sunt „de rutină, curente“.

„De multe ori se lansează, ştiu eu, informaţii care nu au niciun suport real şi o activitate curentă pe care centrele militare au făcut-o şi acum doi ani, şi acum trei ani, şi acum patru ani, dacă îşi fac datoria legală şi zilele acestea, mai ales după izbucnirea crizei din Ucraina, toată lumea lansează un zvon că se fac recrutări şi încorporări. Nu se fac. (...) Până atunci, îi rog pe tineri să stea liniştiţi“, a precizat Mircea Duşa.

Ministrul a adăugat că, potrivit legii, fiecare cetăţean român are datoria sacră de a-şi apăra ţara şi că este nevoie de un cadru legislativ care să clarifice modul în care se face pregătirea populaţiei pentru apărare, în cazul unui conflict armat, având în vedere că stagiul militar nu mai este obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2007.

Citeşte şi:

Hellvig, citat în „Newsweek“: Este o iluzie periculoasă ca Europa să creadă că este imună la invazia Rusiei

Liderii europeni au de făcut o alegere grea. Fie se angajează să ajute Ucraina să meargă pe calea europeană, fie se înţeleag cu Rusia în procesul de transformare a acestei foste republici sovietice într-un stat eşuat, scrie Judy Dempesy în „Newsweek“ .

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite