Ambasadorul Italiei cere explicaţii pentru conflictul provocat de Şoşoacă. Ciucă vrea clarificarea urgentă a incidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Eduard Vînătoru
FOTO Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Ambasadorul Italiei a cerut Guvernului României explicaţii cu privire la incidentul care a avut loc în biroul senatoarei Diana Şoşoacă, acolo unde mai mulţi jurnalişti din Italia au fost sechestraţi în urma izbucnirii unui scandal în timpul unui interviu. La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a transmis că incidentul trebuie clarificat de urgenţă de instituţiile abilitate ale statului.

„Guvernul României condamnă cu fermitate orice acţiune de intimidare a jurnaliştilor sau de obstrucţionare a dreptului la liberă informare a cetăţenilor”, a transmis Excutivul. 

„Potrivit sursei citate, „libertatea de exprimare, dreptul la opinie şi accesul la informaţii sunt garanţii ale unei democraţii consolidate şi ale funcţionării statului de drept”. 

De asemenea, „premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră inacceptabilă agresarea şi sechestrarea jurnalistei Lucia Goracci şi a echipei Rai Uno şi respinge categoric manifestarea diferenţelor de opinii prin violenţă. Prim-ministrul României este preocupat de acest incident, care trebuie clarificat în regim de urgenţă de instituţiile abilitate ale statului”. 

Potrivit Digi24, ambasadorul Italiei în România a cerut guvernului României lămuriri, după conflictul de la Bucureşti dintre senatoarea Diana Şoşoacă şi echipa de jurnalişti a Rai Uno. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite