Alina Gorghiu: Toată echipa PNL îl va susţine pe Ludovic Orban. Săptămâna viitoare, anunţaţi şi candidaţii pentru sectoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Sever Gheorghe
Copreşedintele PNL, Sever Gheorghe

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a vorbit, luni seară, la Realitatea TV, despre desemnarea lui Ludovic Orban drept candidat al liberalilor pentru Primăria Capitalei, alegerile locale din vară, dar şi despre discursul susţinut de Klaus Iohannis în Parlament.

Europarlamentarul Cristian Buşoi a fost retras de PNL din cursa pentru Primăria Capitalei, deşi, până în urmă cu câteva zile, era favorit să intre în lupta electorală. Decizia a fost luată după ultimul sondaj de opinie comandat de PNL. Ludovic Orban va candida din partea PNL la Primăria Capitalei, candidatura sa fiind stabilită pe baza aceluiaşi sondaj de opinie.Despre nominaliyarea lui Orban, dar şi alte subiecte de actualitate, Gorghiu a vorbit luni seară.

Principalele declaraţii ale Alinei Gorghiu:

Alina Gorghiu, despre sarcina sa 

Cred că pe la sâfrşitul lunii mai o să vină (n.r.-copilul). E băieţel. Mă văd nevoită să spun telespectatorilor că sarcina nu e un handicap, ci te face să radiezi. Nu ne-am hotărât cum o să-l cheme. E prematur să alegem un nume. Eu mă gândisem la un nume vechi: Vinilă, Dinu. Tot ceea ce mă interesează e să fie sănătos. 

Despre alegerea lui Ludovic Orban 

E unul din cei mai vechi liberali. E un candidat nou anunţat. Înainte de toate, vreau să spun, din calitate de copreşeidnte de partid, că Buşoi merită felicitat. A crescut foarte mult în ultimele luni. A avut lucruri bune, dar şi unele greşeli şi piedici. Merită felicitat. 

Electoratul bucureştean mizează pe un candidat liberal cu profil autentic de dreapta. Nu e ceva suprinzător. Am ajuns la concluzia că predarea de ştafetă de la Buşoi la Orban e un gest sănătos. În presă au apărut tot felul de scenarii. Că în spate ar fi ceva, o strategie. Bucureştiul merită altceva faţă de ceea ce a avut în ultimii şapte ani şi jumăttate. S-au săturat bucureştenii de cârnaţi lungi, de autostrăzi suspendate. E nevoie de o reţetă pragmatică. 

Ne-am asumat să preluăm mare parte din programul lucrat în ultimele luni de Cristian Buşoi. Îmi pare rău că agenda care ţine de administraţia Bucureştiului nu ţine la fel ca bârfele deşănţate din Parlament. Reţeta succesului : trebuie să transmitem tuturor că trebuie să voteze în primul tur ca şi cum ar fi turul doi. Toată echipa îi va fi în spate lui Ludovic Orban. Chiar dacă partidele nu au candidaţi sunt preocupaţi de Orban. Îl vom susţine bloc pe Ludovic Orban. E o singură formulă, cu un singur candidat. De spătămâna viitoare vom avea şi preşedinţii unice la sectoare şi candidaţi pentru sectoare. 

Despre Traian Băsescu şi PSD

Băsescu, micul cal troian al PSD-ului în partea dreaptă. Campania prezidenţială a fost un tango între Udrea şi Ponta. Nu mi-au fost lungate speranţele că voir fi două tururi. Frica viscerală de democraţie e la PSD. Căutaţi la vecinii de pe stânga politică. Vine dintr-un istoric care i-a tot lovit. Pierd când există o bayă solidă să dea lehitimitate unui gest. 

Gândiţi-vă că au mituit primari. Cum să dea cineva o ordonanţă prin care să susţină traseismul. Avem bănuţii de la bugetul statului pe care fostul premier îi dădea. au văzut că sunt probleme în Diaspora. Ce au făcut: i-au blocat

Despre Dacian Cioloş 

Aş vrea să simtă mai multă deschidere la dialog. Probabil că sunt ocupaţi cu treburi de pe agenda guvernamentală. Nu cred că domnul Cioloş simte frică din partea PNL. Cred că resimte o formă de şantaj din partea PSD. Uitaţi: a făcut o evaluare a unor prefecţi. PSD-ul a reacţionat. Nu cred că a văzut anumiţi prefecţi care participă la şedinţele de partid. Cazul prefectului de la Alba. Mai e unul la Bacău. 

Simpatii faţă de un partid sau altul poţi să ai. Însă, în guvernarea PSD s-a întâmplat un fenomen. Nu a intrat PSD în administraţie, ci administraţia e colonizată de PSD. Eu nu am pretenţia să mă crezi pe mine, tu ministru, dar să faci o anchetă. Să deschizi pagina de Facebook a unui om care participă la anumite şedinţe. Nu l-am ameninţat niciodată că dacă nu face depolitizarea deconcentratelor o să depunem o moţiune de cenyură. Nu  am făcut ca PSD-ul. Moţiunea pe sănătate e pisică arătată Guvernului. PNL nu va susţine o asemenea moţiune pe sănătate. E un populism deşănţat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite