Alina Gorghiu: Proiectul de lege referitor la votul prin corespondenţă va intra luni pe ordinea de zi a Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de lege privind votul prin corespondenţă va intra luni pe ordinea de zi a Senatului, a declarat Alina Gorghiu, sâbnbătă, la o conferinţă de presă susţinută la Baia Mare.

„Săptămâna viitoare, luni, în Senat, pe ordinea de zi a plenului, va intra proiectul legat de votul prin corespondenţă. Este un proiect la care PNL a lucrat foarte mult“, a afirmat copreşedintele PNL. De asemenea, aceasta a punctat faptul că proiectul Autorităţii Electorale Permanentă e aproape similar cu varianta liberalilor.

„Mă bucur că, până la urmă, Autoritatea Electorală Permanentă a realizat un draft de proiect. Este în proporţie de 90 şi ceva la sută identic cu cel propus de liberali. Aşa cum am spus-o, nu o dată, nu este important dacă pe lege scrie PNL, PSD sau orice alt partid politic din România, important este să reuşim să reconsiderăm abordarea partidelor politice atunci când vorbim de drepturi şi libertăţi fundamentale“, a mai spus Gorghiu. 

Nu au lipsit din discursul copreşedintelui liberal criticile la adresa Guvernului şi a lui Victor Ponta. 

„Atunci când vorbim de dreptul de vot, este un drept pe care din păcate îl luăm în considerare şi ne amintim de el exclusiv în campania electorală sau precampania electorală, de data aceasta, din pricina unui guvern care, în opinia mea, a greşit flagrant atunci când a îngrădit exercitarea dreptului de vot. Astăzi ne aflăm în etapa în care să ajungem într-o situaţie de normalitate“, a adăugat liderul PNL.

Pe ordinea de zi de luni de la Senat figurează şi dezbaterile referitoare la priooiectul de lege referitor la votul prin corespondenţă, acesta regăsindu-sela punctul doi al ordinii de zi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite