Alina Gorghiu: Pensiile speciale pentru aleşii locali se află, luni, pe ordinea de zi a Senatului. Nu susţinem acordarea acestor pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că liberalii nu vor susţine proiectul de lege care prevede acordarea de pensii speciale aleşilor locali. Proiectul de lege, potrivit liderului liberal, ajunge în Senat, pentru vot, luni.

Alina Grghiu a anunţat că luni are loc discutarea în plenul Senatului, a proiectului de legii care prevede acordarea de pensii speciale pentru aleşii locale, camera superioară a Parlamentului fiind for decizional.

„Nu susţinem aceste pensii. Am spus, însă, că PNL şi eu credem că salariile din administraţie trebuie ajustate, dar în măsura unor criterii de evaluare. Aştept cu nerăbdare să văd legea salarizării în sectorul bugetar pusă în dezbatere publică. Trebuie să discutăm deschis, coerent“, a declarat copreşedintele liberalilor. 

Gorghiu s-a arătat revoltată că în această perioadă în loc să fie dezbătute teme precum stimularea economiei, parlamentarii aleg să aducă în faţă, acordarea de beneficii, atât pentru ei, cât şi pentru aleşii locali.

„Nu despre pensiile speciale ale aleşilor locali ar trebui să discutăm acum, ci despre cum să stimulăm economia, munca, în România”, a mai spus copreşedintele PNL.

Proiectul de lege care prevede acordarea de pensii speciale pentru aleşii locali a trecut tacit de Camera Deputaţilor, urmând ca mâine să fie dezbătută şi votată în Senat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite