Alexandru Rafila, despre cum gestionează Vlad Voiculescu criza sanitară: Nu am văzut soluţii, am văzut doar scuze!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS şi deputat PSD. FOTO Inquam Photos / George Calin
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS şi deputat PSD. FOTO Inquam Photos / George Calin

Alexandru Rafila, reprezentanul României la OMS, a declarat luni că moţiunea simplă pe care PSD o pregăteşte împotriva ministrului Sănătăţii, este motivată de „acţiunile şi mai ales inacţiunile” lui Vlad Voiculescu. Rafila îi reproşează ministrului felul în care gestionează criza din Sănătate, arată Digi24.

 „Există un grup de lucru la nivelul PSD care lucrează la un astfel de material, rămâne de văzut dacă în perioada imediat următoare acest lucru se va conctretiza prin depunerea unei moţiuni simple. În mod evident, acţiunile şi mai ales inacţiunile Ministerului Sănătăţii şi ministrului Sănătăţii în ultima perioadă probabil că justifică un astfel de demers politic”, a spus Alexandru Rafila luni, la Digi24.

Nemulţumirile expuse de Alexandru Rafila la adresa ministrului Sănătăţii amintesc: „modalitatea de testare, lipsa de acţiune şi de asumare în ceea ce priveşte spitalele şi secţiile ATI şi riscurile pentru pacienţi, modul de gestionare a redeschiderii şcolilor, care n-a fost în concordanţă cu Ministerul Educaţiei, şi, mai mult, lipsa de soluţii, pentru că nu am văzut soluţii, am văzut doar scuze şi menţionări legate de o anumită grea moştenire în aceste săptămâni care au urmat numirii în funcţie a domnului ministru Voiculescu”.

Nu în ultimul rând, Rafila a adus critici şi în ceea ce priveşte ideea amenzilor pentru vaccinare, spunând că acestea pot demoraliza angajaţii din centrele de vaccinare.

„Vaccinarea trebuie făcută cu responsabilitate, trebuie analizate cazurile. Eu îmi aduc aminte că tot domnul Voiculescu, la început, fiind întrebat în legătură cu propunerea unui medic din Găeşti - dacă îmi aduc aminte - susţinea că trebuie vaccinate persoane decât să arunce vaccinul, acum văd că cei care fac acest lucru sunt sancţionaţi. Ar trebui să existe puţină consistenţă şi logică în ceea ce afirmă şi mai ales măsurile punitive ar trebui să fie adaptate contextului şi să nu ducă la demobilizarea personalului medical, care de multe ori lucrează voluntar în aceste centre de vaccinare”, a adăugat Rafila.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite