Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis: Cer Parlamentului să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi a graţierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO AP
Klaus Iohannis FOTO AP

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a făcut un apel la Parlament să pună pe ordinea de zi legea amnistiei pentru a fi respinsă definitiv.

„Acest semnal este unul extrem de puternic, un semnal atât pentru mine, cât şi pentru clasa politică. Eu am înţeles acest semnal dat de cetăţenii României şi îi îndemn pe politicieni să ia seama, să ia în considerare acest semnal dat printr un vot covârşitor, să judece bine ce au de făcut în zilele următoare. Cer Parlamentului să se ţină de cuvânt şi mâine să pună pe ordinea de zi Legea amnistiei şi graţierii şi să o pice şi tot mâine rog Parlamentul să ia în discuţie toate solicitările venite din partea justiţiei şi să le încuviinţeze pe toate”, a afirmat Iohannis“, a spus Iohannis, în prima conferinţăd e presă susţinută în calitate de preşedinte ales al românilor.

Legea amnistiei şi a graţierii a fost o temă invocată de Iohannis şi la dezbaterea avută cu premierul Victor Ponta. Iohannis l-a provocat pe Ponta să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi a graţierii pentru a fi respinsă. Premierul nu a acceptat provocarea.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a solicitat joi dimineaţă contracandidatului său la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, să convoace Parlamentul pentru a da curs cererilor din partea Justiţiei, dar şi pentru a respinge legea amnistiei şi a graţierii, care este, în prezent, blocată în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

„Există o temă publică foarte importantă pe care am prezentat-o deja aseară, cea cu legea amnistiei şi graţierii. L-am invitat pe contracandidatul meu Victor Ponta ca împreună să convingem Parlamentul să se întrunească Camerele mâine, să se ia în dezbatere legea amnistiei şi graţierii şi solicitările de încuviinţare din partea Justiţiei. Le solicit domnului Zgonea, domnului Tăriceanu şi domnului Ponta să fie de acord ca astăzi să se întrunească Birourile să convoace Parlamentul, să se dezbată legea amnistiei şi să fie picată“ a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă. Fostul premier Adrian Năstase l-a sfătuit pe Ponta să accepte provocarea lansată de Iohannis, dar Ponta nu a dat curs.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite