ALDE o dă în judecată pe Gabriela Firea. De unde a plecat scandalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tomniţa Florescu, viceprimar al Capitalei şi consilider general al ALDE, a anunţat că o dă în judecată pe Gabriela Firea, acuzând-o de calomnie. Decizia vine după ce primarul general a sugerat  că unii membri ai ALDE fac „trafic de influenţă”.

„În şedinţa de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, am avut „onoarea” să fiu ţinta unui atac al dumneavoastră care nu vă face cinste. M-aţi acuzat că aş fi încercat să îl impun ca proiectant al noului spital metropolitan pe arhitectul Tănăsescu, care ar fi cerut un preţ de 10 milioane de euro pe proiect si un milion pentru el. Cu alte cuvinte, m-aţi acuzat de trafic de influenţă. Este o acuzaţie gravă, de natură să implice organele de cercetare penală anticorupţie. Dacă ar fi adevărată, obligaţia dvs. ar fi să le sesizaţi. Altfel, aţi deveni complice sau tăinuitor”, precizează Tomniţa Florescu, într-o scrisoare publică. 

Viceprimarul Capitalei a subliniat că o va da în judecată pe Gabriela Firea pentru afirmaţiile făcute.  „Mă văd nevoită să vă răspund printr-un act concret: vă acţionez în judecată pentru calomnie. Şi nu fac acest gest atât pentru a-mi apăra onoarea şi probitatea morală şi profesională, care, oricât ar fi de afectate de afirmaţia dvs., sunt susţinute de cei 53 de ani de carieră în arhitectură, şi de cei 42 de ani de activitate didactică universitară, cât pentru a preveni asemenea comportamente din partea unor actori politici care, cuprinşi de febra electoralistă, uită că sunt slujbaşi ai cetăţenilor, şi nu stăpânii lor. Fiindcă, aceasta este situaţia, doamna primar: în virtutea calităţilor noastre, şi eu, şi dvs. suntem angajatele bucureştenilor. Numai că, spre deosebire de mine, dvs. aţi uitat acest lucru şi aţi deprins nesănătoasa tendinţă de a vă comporta precum o stăpână”, mai susţine Tomniţa Florescu. 

Primarul general Gabriela Firea a lansat, miercuri, un atac dur la adresa consilierilor ALDE, după ce aceştia au propus retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind Spitalul Metropolitan. Ea a susţinut că unii consilieri generali îşi tranzacţionau posturi în ministere garantând că nu votează „proiectul lui Firea”.

„Dacă dumneavoastră credeţi că după 20 de ani de muncă cinstită în domeniul privat, după un mandat de senator şi aproape un mandat finalizat de primar, cu doi copii acasă (...) îmi pot permite să girez proiecte ilegale, imorale, mult prea costisitoare, vă înşelaţi. Faceţi aceste acuzaţii total nefondat.Vrem o ţară ca afară. Cum să avem o ţară ca afară? Ieri şi alaltăieri unii dintre consilierii generali îşi tranzacţionau posturi în ministere, măcar de le-ar folosi la ceva, garantând că nu votează astăzi proiectul lui Firea”, a declarat Gabriela Firea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite