Adrian Năstase, despre Legile Justiţiei: Dragnea a făcut prea multe compromisuri, iar timpul a trecut în defavoarea lui. Ce spune despre Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năastase a fost prezent la recepţia de la Ambasada Franţei la Bucureşti FOTO Inquam / Octav Ganea
Adrian Năastase a fost prezent la recepţia de la Ambasada Franţei la Bucureşti FOTO Inquam / Octav Ganea

Fostul premier Adrian Năstase a declarat despre Legile Justiţiei că sunt „nefericite“ şi a spus despre Liviu Dragnea că a făcut prea multe compromisuri, în timp ce a lăudat-o pe Viorica Dăncilă, chiar dacă are „unele mici probleme de exprimare“.

Prezent la recepţia de la Ambasada Franţei la Bucureşti, oferită cu ocazia Zilei Naţionale, Năstase a spus că legea amnistiei ar fi trebuit dată de mult timp.

„În ceea ce priveşte situaţia actuală faţă de Liviu Dragnea, eu cred că în momentul de faţă el este mult mai hotărât. El a oscilat foarte tare, a încercat să facă numeroase compromisuri, şi timpul a trecut în defavoarea lui. Cred că o astfel de lege de graţiere şi amnistie ar fi trebuit dată mai de mult. Ultima lege de acest gen a fost dată în 2002 sau 2003 de guvernul pe care l-am condus şi cred că, periodic, în funcţie de schimbarea contextului economic, politic, în funcţie de politica penală a Guvernului, astfel de legi trebuie date. Cred acum că o astfel de lege ar fi nefericită", a precizat Adrian Năstase în cadrul evenimentului organizat cu prilejul zilei Franţei, la Ambasada din Bucureşti.

În schimb, fostul premier a lăudat-o pe Viorica Dăncilă.

„Mulţi critică pentru unele mici probleme de exprimare, faptul că nu este atentă la textul pe care îl citeşte, dar eu cred că în condiţiile date, face o treabă foarte bună. Eu cred că mulţi sunt dezamagiţi pentru că nu s-a împiedicat în problemele de guvernare până acum. Sunt unele decizii serioase care au fost luate, unele măsuri potrivite, cred că pensionarii sunt mulţumiţi, reglementarea nouă referitoare la legea off-shore a fost bine apreciată, sunt multe lucruri bune. Dacă aţi fi dorit mai multe autostrăzi trebuia să nu îl votaţi pe Traian Băsescu în 2005“, a adăugat Adrian Năstase. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite