Adevărul Live. Gabriel Mutu, candidatul PSD la Sectorul 6: Nu fac compromisuri cu nimeni. Sondajele arată că Mutu va câştiga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 6, Gabriel Mutu, a vorbit, Adevărul Live, despre planurile sale pentru Sectorul 6.

Principalele declaraţii:

Cum veţi rezolva problema curăţeniei?

În toţi aceşti ani, această procedură de externalizare a serviiilor s-a dovedit ineficientă. De ce să nu ţinem banii publici în Primărie, să avem un serviciu în Primărie. Se înfiinţează o societate comercială, îţi achiziţionezi utilajele de care ai nevoie. Vom avea o eficienţă mult mai mare şi costuri mai reduse. Vă dau exemple Sectorul 3, 1. Lucrurile funcţionează acolo. Sectorul 6 este un sector îmbătrânit. Avem foarte mulţi pensionari. Nu-şi permit să plătească taxa pentru gunoiul menajer.

De ce vreţi să candidaţi la Primăria Sectorului 6?

Mă simt mult mai aproape, mult mai implicat, în comunitate. Nu pot să stau, sunt foarte activ. Până în 2008, când am intrat în Parlament, am condus o companie de publicitate.

De ce Sectorul 6?

Acolo îmi desfăşor activitatea. Este Sectorul unde mi-am dezvoltat imaginea politică. Nu am avut afaceri. Îmi doresc să-l scot la lumină şi am capacitatea aceasta.

Care este strategia de a câştiga? Este un Sector liberal.

Eu iau pulsul din stradă. Cum să fie un sector de dreapta? Sunt foarte mulţi pensionari. Sunt foarte mulţi oameni săraci, amărâţi. Trebuie să înceteze treaba asta, cu măsuri de dreapta, de stânga. Trebuie proiecte bune şi pentru cei de dreapta şi pentru cei de stânga.

Mulţi au spus că pregătiţi un blat la Sectorul 6 cu Răzvan Mironescu?

Nu am prieteni care să mă determine să nu duc acest proiect la bun sfârşit. Nu fac compromisuri cu nimeni. Poate să fie şi mama lui Răzvan Mironescu. Încrederea este de 8% în Rareş Mănescu. Este practic inexistent.

Cum staţi în sondaje?

Sondajele arată că Gabriel Mutu va câştiga alegerile în Sectorul 6.

Să spunem că sunt un votant al Sectorului 6. Convingeţi-mă să vă votez?

Nu vin cu promisiuni, ci cu proiecte şi soluţii. Avem soluţii şi pentru reabilitarea termică, şi pentru zona verde şi pentru infrastructură.

Oamenii care locuiesc în Sectorul 6 şi lucrează în afara Sectorului se întorc încruntaţi. Vezi faţade posomorâte, pământ bătătorit. Nu ştiu dacă există un domeniu pe care să-l abordezi într-o notă mai optimistă. Am văzut terenuri retrocedate unde au apărut alte blocuri, am văzut anomalii pe care, cu greu, le poţi înţelege. Eu m-am săturat să văd blocuri construite pe parcuri. Sectorul 6 nu are nevoie de dezvoltare în interior. Nu te apuci să construieşti blocuri între blocuri. Sectorul 6 nu a fost gândit să preia 500.000 de locuitori, ci pentru 330.000.

Blochezi şi partea de infrastructură. Sunt zone în care parterul este inundat când ai ploi. Văd că se construiesc locuri de parcare. Sectorul 6 nu îşi mai permite să piardă niciun spaţiu. Oamenii care locuiesc în Sectorul 6 au dreptul să locuiască civilizat.

Cât de bogat este Sectorul 6?

Este o zonă foarte slab finanţată, o altă zonă mai puţin finanţată. Sectorul 1 are cel mai mare buget, apoi Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 6 şi Sectorul 5. Din 1.200 de blocuri au reabilitat 1.100 în Sectorul 1. În Sectorul 6 avem cele mai puţine blocuri: sunt doar 284 de blocuri reabilitate, dintr-un total de 1.850.

Care este implicarea primarului în proiectul metroului de la Drumul Taberei?

În momentul în care ai o investiţie care se derulează în curtea ta şi tu nu te implici... Primarul poate influenţa derularea proiectului pentru că poate merge în teren. Primarul face vizite acolo.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite