Adevărul Live: Cartianu, despre indicele nesimţirii politice: Întâi rezolvă problema economiei şi a finanţelor ţării şi gândeşte-te şi la mărirea salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis, printre marii beneficiari ai ordonanţei FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis, printre marii beneficiari ai ordonanţei FOTO Mediafax

Jurnalistul Grigore Cartianu a analizat, la Adevărul Live, diferenţa dintre salariul mediu al unui român şi noile salarii ale demnitarilor de rang înalt.

Într-o analiză Adevărul se vede cum această diferenţă este de 9 salarii medii în România în timp ce în alte ţări diferenţa este de 5 salarii medii. Astfel România se plaseazpe prima poziţie în Europa la indicele nesimţirii - diferenţa dintre venitul demnitarilor şi salariul mediu.

Principalele declaraţii:

Şi pensiile speciale creează o disproporţie. Cât are parlamentarul pensie specială raportat la pensia medie, a profesorului, a medicului. Înalţii demnitari, când iau o şpagă, nu o iau să-şi completeze salariul. Un secretar de stat, când ia şpaga, nu discută sub un milion de euro. Corupţia este o boală. Ţine de lăcomie, nu de necesitate. Boala lăcomiei nu se stăvileşte cu mărirea salariilor. Pe preşedinte l-aş plăti cu 5.000 de euro, din start.

Este un om. Îi dau şi premierului 4.000 de euro brut. Demnitarii să primească şi ei mai mult, dar să crească şi ţara. Întâi rezolvă problema economiei şi a finanţelor ţării şi apoi te gândeşti la mărirea salariilor. Oamenii performanţi trebuie plătiţi foarte bine. La fel şi demnitarii, dar trebuie performanţă. Actualele salarii ale înalţilor demnitari sunt mici, dar şi ale cetăţenilor sunt prea mici.

Despre legea salarizării

Rovana Plumb, Victor Ponta, au lăudat triumfalism creşterea pensiilor. Mă îngrozesc! Sectorul privat va suferi de mâine. Povara aceasta a aparatului bugetar va fi pe spinarea sectorului privat. Au fost semnale din partea FMI, BNR, Consiliul Fiscal. Comisia Europeană, care este Guvernul Europei, ne spune clar că este sinucidere curată. Guvernul Ponta a băgat nişte taxe pentru a avea bani la buget şi tot el le taie. El ştie că efectele se vor vedea peste doi ani de zile, iar atunci va fi un alt premier. Să-şi rupă gâtul! Sper că populaţia României îşi va da seama cine vrea binele şi cine vrea răul acestei ţări. Mi se pare trădare de ţară! O poţi băga în discuţia de siguranţă naţională.

Doar interesul naţional poate s oprească treaba asta. Majoritatea este asigurată de Gabriel Oprea, de UNPR. Au ajuns ungurii să fie mai responsabili cu soarta României. Sper că Oprea va înţelege că interes naţional înseamnă şi stabilitate macroeconomică. Dcaă vrei să stai la guvernare tot timpul, atunci trebuie să-ţi dai seama că aceste măsuri se vor întoarce împotriva sa. Vreau să văd responsabilitate la Gabriel Oprea. Mai am o speranţă de la PSD, de la Liviu Dragnea. Va juca o carte a responsabilităţii Dragnea şi le va da în plic miniştrilor soluţia pentru Codul Fiscal şi celelalte măsuri. Dragnea joacă o carte a împăcării cu Klaus Iohannis. Dragnea câştigă teren.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite