A murit un fost judecător CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Predescu, fost judecător CCR
Ion Predescu, fost judecător CCR

Ion Predescu, fost senator şi judecător al Curţii Constituţionale, a murit la vârsta de 93 de ani. Anunţul decesului său a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă transmis de CCR.

”Curtea Constituţională a României anunţă cu profund regret decesul prof.univ.dr. Ion PREDESCU, judecător în perioada 2004 – 2013.

Strălucit absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi al Facultăţii de Litere şi Filosofie, domnul Ion PREDESCU va rămâne în memoria publică drept o personalitate marcantă a vieţii juridice şi politice din România.

Avocat din 1952, consilier şi director al BCAJ Craiova, senator din mai 1990, membru al Comisiei constituţionale a Adunării Constituante, preşedinte al Comisiei juridice a Senatului şi ministru al Justiţiei (1996), a participat la redactarea Constituţiei României (1991) şi a legilor care au pus bazele statului de drept şi democraţiei constituţionale.

A fost membru al Asociaţiei Juriştilor din România şi cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din Craiova şi la Facultatea de Drept a Universităţii "Spiru Haret" din Bucureşti, precum şi autor a numeroase cărţi, articole şi studii publicate în revistele de specialitate. Dovadă a strălucitei sale cariere stau şi distincţiile de stat şi profesionale conferite de-a lungul timpului, între care pot fi amintite Steaua României în grad de Cavaler, Ordinul Serviciul credincios, Ordinul patriarhal Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Cetăţean de Onoare al municipiului Craiova, omagiat cu Meritul Academic.

Numit judecător al Curţii Constituţionale în anul 2004 pentru un mandat de 9 ani, a reprezentat un important factor de echilibru, raţiune şi înţelepciune, punând în slujba justiţiei constituţionale întreaga sa erudiţie, experienţă profesională şi de viaţă, dar şi calităţile umane deosebite.

Membrii Curţii Constituţionale şi toţi cei care au avut privilegiul de a-l fi cunoscut şi de a fi lucrat împreună cu domnul prof.univ.dr. Ion PREDESCU îi vor purta o binemeritată  preţuire şi o neştearsă amintire. Condoleanţe familiei îndoliate”, a transmis Curtea Constituţională. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite