Majorarea pensiilor cu 40% ajunge pe masa CCR. Guvernul contestă legea PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Guvernul Orban va contesta la CCR proiectul de legea adoptată de PSD care pregvede majorarea pensiilor cu 40%, susţin surse politice pentru Adevărul. Decizia CCR va veni exact în campania electorală pentru alegerile parlamentare (6 decembrie).

Premierul Ludovic Orban a afirmat, după adoptarea proiectelor în Parlament,  că „iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o”. El a mai spus că Guvernul va ataca la Curtea Constituţională iniţiativele legislative privind rectificarea bugetară în forma aprobată de Legislativ.

Conform proiectele de lege privind rectificarea bugetară în forma amendată de PSD pensiile urmează să crească cu 40%.

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat că înalţi responsabili din Comisia Europeană au avertizat că, dacă rectificarea bugetară aprobată în Parlament va intra în vigoare, României i se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro fonduri europene, şeful statului menţionând, totodată, că ratingul de ţară va fi retrogradat.

"Din păcate, ambele scenarii sunt posibile. Există nu doar avertismente, există discuţii extrem de serioase cu înalţi responsabili, nu doresc să nominalizez, din Comisia Europeană, care ne-au spus franc: dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro fonduri europene, fiindcă încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor. Deci este o posibilitate. De asemenea, agenţiile de rating, cu siguranţă, vor schimba ratingul de ţară în mult mai rău, în condiţiile în care aceste cheltuieli imense ar fi operate. Nu mai vorbim de faptul că pentru aceste cheltuieli, pur şi simplu, nu există bani", a spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite