Un fotograf amator surprinde zborul perfect simetric al unui vultur şi primeşte reacţii „copleşitoare” din toată lumea

Un fotograf amator surprinde zborul perfect simetric al unui vultur şi primeşte reacţii „copleşitoare” din toată lumea

FOTO STEVE BIRO via mnn.com

Un fotograf canadian amator a surprins un vultur cu cap alb pe când atingea în zbor apa cu ambele aripi, corpul său perfect perpendicular reflectându-se în apă. Imaginea a devenit virală, apărând pe prima pagină a Reedit, relatează BBC.

Steve Biro a fotografiat pasărea la o rezervaţie naturală a păsărilor de pradă din Canada şi a postat imaginea pe Facebook fără a se gândi că oamenii vor reacţiona atât de puternic la ea.
 
El a fost copleşit de reacţiile din toată lumea la publicarea imaginii pe care a descoperit-o printre sute altele ale aceluiaşi vultur, toate făcute într-o singură zi.  Pasărea a zburat deasupra capului său după ce l-a săgetat cu privirea – ceea ce fotograful a realizat abia după ce s-a uitat la instantanee.
 
FOTO STEVE BIRO via mnn.com
 
Biro spune că vulturul care este obişnuit cu fotografii ce vizitează centrul de reabilitare şi cercetare de la Ontario părea iritat de faptul că el îşi poziţionase aparatul într-un anume loc.
 
 
 
„De fapt el încerca să mă dea la o parte de unde mă cocoţasem, a spus el. „Am simţit adierea stârnită de bătaia aripilor sale când a zburat deasupra mea. Martorii şi-au ţinut răsuflarea când a a ajuns în dreptul capului meu, A fost destul de palpitant.”
 
El mai povesteşte că imediat ce s-a dat jos de pe piatră, vulturul şi-a reclamat locul.
 
Vulturii cu cap alb sau „pleşuvi” sunt emblemă naţională în Statele Unite unde sunt foarte răspândiţi. În Canada trăiesc mai mult în Columbia Britanică, în preerii şi în anumite zone din Ontario.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările