Scriitorul Arthur C. Clarke a prezis cu acurateţe viitorul. În 1976, a vorbit despre social media şi cumpărături online VIDEO

Scriitorul Arthur C. Clarke a prezis cu acurateţe viitorul. În 1976, a vorbit despre social media şi cumpărături online VIDEO

Sir Arthur C. Clarke a acordat, în anul 1976, un interviu. Foto: Captură Youtube

Sir Arthur C. Clarke, inventatorul şi scriitorul de science fiction cunoscut mai ales pentru romanul său „2001: A Space Odyssey”, a avut multe idei despre cum va arăta viitorul, scrie IFL Science. Acesta a vorbit, în anul 1976, despre platformele social media, despre mesajele instant şi despre cumpărăturile online, într-o perioadă în care calculatoarele erau încă un mister.

Sir Arthur C. Clarke a acordat, în anul 1976, un interviu, la o conferinţă organizată de AT&T şi MIT cu privire la tehnologie şi futurism, în care vorbea despre viitor. Recent, această filmare s-a viralizat pe platformele social media.


Acesta descrie numeroase lucruri pe care acum le considerăm normale:mesageria text, cărţile electronice şi cumpărăturile online sau declinul treptat al ziarelor tipărite.

Sigur, a şi greşit cu unele lucruri (sau acestea nu au devenit realitate încă). Clarke credea, de exemplu, că în viitor întreaga lume va adopta acelaşi fus orar şi că va dispărea naveta către locul de muncă.Clarke nu a fost doar un autor faimos, ci şi un inventator genial.

În 1945, el a dezvoltat de unul singur conceptul sateliţilor de comunicaţii, cu decenii înainte ca aceştia să devină realitate.

Clarke a fost şi un explorator subacvatic pasionat şi a descoperit ruinele Templului Koneswaram din Sri Lanka în timpul unei scufundări.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările