Gemeni identici, obligaţi să plătească pensie alimentară, pentru că nu vor să recunoască care dintre ei e tatăl

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un judecător din Brazilia a cerut unor gemeni identici să plătească pensie alimentară unui copil a cărui paternitate nu a putut fi stabilită, aceştia refuzând să recunoască care dintre ei este tatăl după ce s-au dat unul drept celălalt, relatează BBC.

Bărbaţii din statul brazilian Goiás  au refuzat să spună care dintre ei este tatăl copilului încercând pe acestă cale să se sustragă de la plata pensiei alimentare. Rezultatul testului ADN s-a dovedit neconcludent, ei fiind gemeni identici.

La proces, judecătorul a spus că procedând în acest fel bărbaţii privează copilul, o fată, de dreptul de şti cine este tatăl ei biologic.

Fiecare dintre ei va trebui să plătească o pensie alimentară de 230 de reali (45 de euro)pe lună, echivalentul a 30% din salariul minim în Brazilia, astfel că fata va primi dublul sumei primite de copiii din aceeaşi categorie economică. Judecătorul Filipe Luís Peruca a mai dispus ca pe certificatul de naştere al fetei să fie înscrise numele ambilor bărbaţi. 

 „Unul dintre gemeni dovedeşte rea-credinţă în încercarea de a ascunde faptul că este tatăl copilului. Noi aplicăm legea şi nu putem accepta o asemenea josnicie”, a spus judecătorul, adăugând că gemenii au profitat de asemănarea lor fizică pentru a se da unul drept celălalt şi a se întâlni cu cât mai mai multe femei,ca apoi să folosească aceeaşi tactică pentru a se apăra de acuzaţiile că-şi înşală iubitele.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite