Femeia cu limbă tămăduitoare: vindecă orice boală de ochi dacă linge globul ocular al suferindului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 77 de ani din Bosnia este foarte populară datorită limbii sale „miraculoase”. Aceasta susţine că poate vindeca orice boală a ochilor dacă linge globul ocular al pacientului.

Hava Cebic locuieşte în satul Crnjevi, în nordul Bosniei. Bătrâna susţine că a început să îşi ajute vecinii şi prietenii, dar şi oamenii din satele vecine, în urmă cu 40 de ani. Hava a descoperit că limba sa are proprietăţi miraculoase pe când era doar o copilă, când fratele său s-a plâns că îşi simte ochii uscaţi, iar ea, în glumă, l-a trântit la pământ şi i-a lins globul ocular. Mai târziu, fratele său i-a mărturisit că „remediul” pe care i l-a aplicat a dat roade şi că vede mai bine ca niciodată. 

Întâmplarea a intrigat-o pe Hava, aşa că a început să aplice aceeaşi tehnică şi în cazul altor persoane care s-au plâns de probleme cu ochii. Spre surprinderea ei, tratamentul mergea de minune – a vindecat oameni cu alergii, ochi uscaţi sau obosiţi, conjunctivită sau hipertensiune oculară, şi chiar a redus simptomele altor afecţiuni mai grave, precum cataracta.

Când a şi-a cunoscut primul soţ, femeia i-a vorbit despre darul său, dar acesta nu a crezut-o. „Primul meu soţ era foarte confuz şi nu voia să mă lase să îl ajut, până când, într-o zi, i-a sărit o aşchis de lemn în ochi. După ce i-am lins rana, s-a convins că am, într-adevăr, un dar, şi m-a sfătuit să îi ajut şi pe alţii. Acum, oricine are o afecţiune a ochiului, vine la mine. Vin chiar şi din oraşe şi sate diferite. Într-un minut sau două, problema lor este rezolvată”, a declarat mândră femeia, citată de publicaţia „Oddity Central”.

image

Hava spun că a notat numele tuturor persoanelor pe care le-a vindecat pe parcursul celor 40 de ani. Deşi nu a cerut niciodată să fie plătită pentru serviciul pe care îl oferă, oamenii îşi manifestă recunoştinţa oferindu-i fiecare cât poate. De-a lungul timpului, bătrâna a ajutat persoane din Sarajevo, Zenica, Tuzla, Kaknja, dar şi din alte oraşe din Bosnia sau Croaţia.

Hava Cebia susţine că au existat cazuri în care a ajutat oameni în vindecarea cărora spitalele au eşuat. De exemplu, un bărbat avea dureri groaznice de ochi pentru care, potrivit medicilor, nu exista leac. Hava, însă, l-a vindecat doar atingându-i ochii cu limba. 

„Este un dar şi un miracol.Sper ca limba mea să fie tăiată după moarte şi folosită în aceleaşi scopuri”, spune femeia, menţionând că mereu are grijă să îşi clătească gura cu alcool, înainte şi după un „tratament”, pentru igienă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite