VIDEO Scene şocante la US Open: Serena şi-a ieşit din minţi, l-a făcut „hoţ“ pe arbitrul de scaun şi a izbucnit în lacrimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena

Finala de la US Open a scăpat de sub controlul organizatorilor în setul al doilea, după mai multe decizii controversate ale portughezului Carlos Ramos.

Serena Williams a ajuns la a doua finală de Grand Slam din 2018, însă, cu siguranţă, acest ultim act de la Flushing Meadows îi va lăsa o amintire extrem de urâtă.

Pe lângă faptul că a fost învinsă de Naomi Osaka (19 WTA), americanca de 36 de ani şi-a ieşit din minţi în setul doi. Iar asta din cauza unei decizii controversate pe care a luat-o arbitrul de scaun.

Mai întâi, la 1-0 pentru Serena în setul doi, Carlos Ramos a avertizat-o pe Williams, susţinând că aceasta a primit indicaţii tactice din partea antrenorului Patrick Mouratoglou, aflat în tribune. Astfel de momente în care antrenorii să-şi sfătuiască jucătorii, chiar şi prin semne discrete, sunt interzise şi penalizate la turneele de Grand Slam. „Eu nu trişez pentru a câştiga. Prefer să pierd. Poate nu ştii asta“, a fost mesajul lui Williams pentru arbitru. Era clar însă că fostul lider mondial era în „fierbere“.

   

Carlos Ramos a continuat să o taxeze pe Serena, după ce i-a dat un al doilea avertisment la scorul de 3-2 pentru Williams. De această dată, măsura a fost una disciplinară, americanca de 36 de ani făcându-şi praf racheta de nervi, după ce şi-a pierdut serviciul.

Îmi datorezi scuze! Nu am trişat niciodată în viaţa mea Serena Williams către arbitrul Carlos Ramos  

„Vulcanul“ Serena a erupt însă cu adevărat la finalul game-ului în care Osaka a făcut break şi a preluat conducerea în setul doi: 4-3. La acest scor, Williams a primit un al treilea avertisment, pe motiv că l-a făcut „hoţ“ pe arbitru! A fost o descărcare nervoasă pentru episodul de la primul game din setul doi în care Serena fusese penalizată pentru că ar fi primit indicaţii din partea lui Mouratoglou.

Cum a adunat trei avertismente până la 4-3, potrivit regulamentului, Williams a pierdut din oficiu următorul game, iar Osaka s-a dus la 5-3!

„Turbată“, Williams a cerut intervenţia supervizorului de meci şi, în lacrimi, a reclamat faptul că a fost nedreptăţită. Până la urma, fostul lider mondial s-a calmat şi la următorul game şi-a făcut serviciul la zero: 5-4.

Apoi însă, Osaka a servit pentru meci şi s-a impus cu 6-2, 6-4.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Serena, explicaţii penibile: Cum şi-a justificat comportamentul şi ce reacţie a primit din partea jurnaliştilor

VIDEO Serena a ameninţat-o cu moartea! Williams, trecut întuneric la US Open. Şi controalele antidoping au scos-o din sărite

VIDEO Gestul care a aruncat în aer finala de la US Open: Antrenorul Serenei a recunoscut tot după terminarea meciului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite