Urmaşul marelui Muhammad Ali: Nepotul legendarului pugilist fascinează America VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nico Ali Walsh, în centrul atenţiei în America
Nico Ali Walsh, în centrul atenţiei în America

Când spui box, automat, îţi aduci aminte de câţiva sportivi uriaşi care au făcut furori în ring, dar şi în afara lui. Iar în capul listei e omul care s-a stins în 2016, dar care şi-a câştigat locul în istoria acestui sport.

Muhammad Ali, născut Cassius Clay, a fost atât de mare, încât impactul său asupra lumii a depăşit cu mult graniţele sportului. Pentru că americanul născut în Louisville, Kentucky, s-a revoltat împotriva războiului din Vietnam şi s-a luptat pentru drepturile americanilor de culoare. 

Muhammad Ali s-a stins în 2016, la 74 de ani, după ce, în ultima parte a vieţii, a suferit din cauza bolii Parkinson. Cum însă a marcat definitiv istoria boxului, presa americană a fost mai mereu în căutarea „Noului Ali“. Pe care acum pare că l-a găsit în persoana nepotului acestuia: Nico Ali Walsh (21 de ani).

Născut la Chicago, tânărul pugilist are doar cinci lupte câştigate până acum, fiind neînvins. Deşi e prea devreme pentru o comparaţie cu Muhammad Ali, jurnaliştii americani susţin că Nico Ali are potenţial. Ceea ce s-a văzut şi în duelul cu Alejandro Ibarra pe care l-a câştigat, duminică, prin KO, în Las Vegas, după cum se poate vedea mai jos:

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite