Tragedie în lumea fotbalului: S-a stins Mircea Pascu, fostul preşedinte FRF

Tragedie în lumea fotbalului: S-a stins Mircea Pascu, fostul preşedinte FRF

Mircea Pascu l-a susţinut pe Răzvan Burleanu, actualul preşedinte FRF, la ultimele alegeri de la Casa Fotbalului. FOTO: frf.ro

Un om cu o reputaţie impecabilă, Mircea Pascu a reprezentat România în cele mai importante structuri fotbalistice de nivel internaţional.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat dispariţia, la vârsta de 85 de ani, a fostului preşedinte FRF, Mircea Pascu.
 
Născut la 6 noiembrie 1934, la Petroşani, Mircea Pascu a fost conducător la cluburi precum Jiul Petroşani şi Corvinul, înainte ca în perioada 1983-1989 să îndeplinească rolul de vicepreşedinte FRF.
 
A fost preşedintele FRF în 1990, începând din luna februarie şi până la alegerile din august. Ulterior a fost preşedinte la Rapid şi Poli Timişoara.
 
Pe plan internaţional, a fost membru al Comisiei de organizare a competiţiilor fotbalistice europene, membru în comisia de protocol FIFA, membru al Comisiei Fair-Play UEFA, fiind, de asemenea, numit membru de onoare al forului european.
 
Înaintea partidelor din următoarea etapă a competiţiilor organizate de FRF va fi ţinut un moment de reculegere în memoria lui Mircea Pascu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: