FOTO Tragedia Emiliano Sala: Un cadavru e vizibil în epava găsită pe fundul Canalului Mânecii. Prima imagine cu ce a rămas din avion

FOTO Tragedia Emiliano Sala: Un cadavru e vizibil în epava găsită pe fundul Canalului Mânecii. Prima imagine cu ce a rămas din avion

FOTO: GettyImages

La 13 zile după ce avionul în care se afla argentinianul Emiliano Sala (28 de ani) a dispărut de pe radar, epava aeronavei a fost găsită pe fundul Canalului Mânecii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut, duminică, de AAIB, organizaţia britanică de investigare a accidentelor aviatice. Şeful echipei private de căutări, David Mearns, a oferit mai multe detalii, mai întâi, pe contul său de Twitter, iar apoi pentru Sky Sports. 
 
„Epava avionului în care se aflau Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită. A fost localizată în dimineaţa zilei de duminică, de către echipajul meu de pe FPV Movren. Aşa cum am stabilit cu AAIB (Air Accidents Investigation Branch), nava GEO Ocean III a fost mutată în această poziţie pentru a identifica avionul, după care au demarat investigaţiile. Familiile celor doi au fost anunţate de către AAIB. Din respect pentru familii, nu voi spune mai multe despre ce s-a întâmplat. Tot ce voi spune despre epavă e că o mare parte a ei se află pe fundul mării“, a confirmat Mearns.
 
La câteva ore după acest anunţ, BBC a dezvăluit  că un cadavru poate fi văzut în epava aflată pe fundul Canalului Mânecii. În avion se aflau doar două persoane, pilotul David Ibbotson şi atacantul Emiliano Sala.
 
Într-un dialog cu BBC, Mearns a oferit şi mai multe amănunte despre modul în care a fost localizat avionul tip Piper Malibu, construit în 1984. 
 
 
„Am localizat epava avionului la o adâncime de 63 de metri. Ei (n.r. - anchetatorii AAIB) au folosit vehiculul lor telecomandat, un submarin prevăzut cu camere şi lumini şi au confirmat că avionul era într-o stare bună. Au văzut numărul de înmatriculare (n.r. - N264DB) şi, în mod surprinzăor, mare parte din avion e acolo. Ne aşteptam să-l găsim împrăştiat pe o suprafaţă mare. E rupt, dar mare parte din el e acolo“, a spus Mearns.
 
Moment de reculegere la Cardiff – Bournemouth
 
Emiliano Sala s-a urcat în avionul în care şi-a găsit sfârşitul pentru a ajunge la Cardiff, echipă care a plătit 17 milioane de euro pentru transferul său de la Nantes.
 
Sâmbătă, înaintea partidei din Premier League în care Cardiff a trecut de Bournemouth pe teren propriu, scor 2-0, suporterii au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Sala, iar fotbaliştii lui Cardiff au apărut la încălzire cu tricouri pe care era imprimată fotografia lui Sala.
Nu-mi vine să cred. E un vis, un coşmar. Sunt disperat şi deznădăjduit.
Horacio Sala tatăl fotbalistului
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările