Tenisul zguduit după retragerea lui Barty: Propunerea Simonei, reacţia Serenei şi verdictul dat de Cahill

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ashleigh Barty va împlini 26 de ani la data de 24 aprilie
Ashleigh Barty va împlini 26 de ani la data de 24 aprilie

În noaptea de marţi spre miercuri, s-a făcut anunţul care a bulversat lumea sportului: Ashleigh Barty, locul 1 în clasamentul mondial, s-a lăsat de tenis după ce, în luna ianuarie, a câştigat Australian Open la ea acasă.

Ashleigh Barty va fi deja o „pensionară“ cu acte, luna viitoare, când va împlini 26 de ani. Ce-i drept, australianca a realizat lucruri importante în sportul-alb, iar cifrele sale, prezentate de „Adevărul“ aici, confirmă această realitate.

Doar că, indiferent de realizări, retragerea lui Barty a venit de nicăieri. Şi a şocat cu atât mai mult cu cât, chiar în acest sezon, nu acum mai mulţi ani, Ashleigh câştiga trofeul Grand Slam cu numărul trei, la Melbourne, după şapte victorii entuziasmante.

Nimic din toate acestea n-au contat însă, iar Barty e deja istorie pentru tenis. Decizia ei a şocat-o pe Simona Halep (19 WTA) pe care şi în acest context ar trebui să o preţuim şi mai mult! Pentru că, după cum „Adevărul“ a scris aici, „Simo“, la 31 de ani, e cea mai bună veterană din tenisul feminin!

Ce a scris Simona Halep pe Twitter după retragerea lui Ashleigh Barty?

*Ash, ce pot spune? Ştii că am lacrimi în ochi, nu? Prietena mea, îmi va fi dor de tine în circuit. EraI diferită şi specială şi am împărtăşit nişte momente incredibile. Ce va urma pentru tine? Vei fi o campioană de Grand Slam la golf?! Fii fericită şi bucură-te de viaţă la maxim.

Alte reacţii din lumea tenisului

*Serena Williams: Sincer, un pic rămasă fără cuvinte. Îţi mulţumesc că ai inspirat nu numai tinerele din Australia, ci şi pe cele din întreaga lume. Îţi mulţumesc că ai arătat că bunătatea învinge. Mulţumesc, Ash Barty!

*Darren Cahill: Un model incredibil pentru atât de mulţi, nu numai în sportul nostru, şi ea şi-a desfăşurat întotdeauna cariera în felul ei special. Bravo, Ash. O adevărată legendă australiană!

*Karolina Pliskova: Felicitări pentru o carieră incredibilă, Ash. A fost un privilegiu să împart terenul cu tine. Îţi doresc toate cele bune în următorul capitol. Ne vei lipsi!

*Petra Kvitova: Ash, n-am cuvinte... de fapt, îţi arăţi adevărata clasă, părăsind tenisul în acest mod frumos. Sunt atât de fericită că am putut să împart terenul cu tine. Tenisul nu va mai fi niciodată la fel fără tine! Te admir ca jucătoare şi ca persoană. Îţi doresc numai bine.

CITEŞTE ŞI:

Românce fantastice: Halep şi Cîrstea, cele mai bune veterane din tenisul feminin în primele trei luni din 2022

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite