Simona Halep, elogiată de presa internaţională după calificarea în optimi: "Poate cineva să o mai oprească?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Calificarea fără emoţii a Simonei Halep în optimile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului a fost remarcată de presa de specializate

Vineri dimineaţa, în turul trei de la Asutralian Open, jucătoarea din Constanţa a făcut un meci aproape perfect şi a învins-o, scor 6-1, 6-3, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 36 WTA. A fost o partidă care a durat 1 oră şi 18 minute, iar jocul bun al româncei a fost lăudat de presa internaţională. 

tennisuptodate.com: "A fost un meci solid al Simonei care a profitat de emoţiile şi nervii Kudermetovei pentru a câştiga cu 6-1 6-3. Românca s-a dovedit mai bună la toate capitolele, împotriva unei adversare foarte nervoase. Rusoaica a avut destule şanse, dar nu a reuşit să le fructifice, iar Simona a scăpat cu un meci relativ simplu"

Wide World of Sport: "Poate cineva să o mai oprească pe Simona Halep în tentativa sa de a cuceri primul titlu la Australian Open?"

Punto de Break: „Simona Halep îşi validează statutul de favorită la titlul. Ea este cea mai constantă jucătoare din tenisul feminin în ultimii 5 ani şi la fiecare turneu arată o calitate competitivă supranaturală, cu ajutorul căreia se adaptează la toate circumstanţele posibile”

Le Figaro: „Simona Halep s-a calificat în optimi fără să se forţeze. Românca a eliminat-o cu uşurinţă pe Veronika Kudermetova”

Simona Halep va evolua în turul următor cu Iga Swiatek (Polonia), locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15, cu învingătoarea în meciul cu Fiona Ferro (Franţa), locul 46 WTA, scor 6-4, 6-3

În octombrie 2020, în optimile de finală de la Roland Garros, Iga Swiatek a produs o mare surpriză reuşind să o elimine pe Simona Halep, după un meci fără istoric, scor 6-1, 6-2, pentru ca, în cele din urmă, sporiva din Polonia să câştige şi turneul. Anterior, cele două jucătoare se mai întâlniseră o singură dată, în 2019, în aceeaşi fază a aceleiaşi competiţii, o partidă dominată categoric de Halep, care s-a impus atunci fără probleme, scor 6-1, 6-0,

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi cu 130 puncte WTA. Pentru optimi, premiul este de 320.000 de dolari australieni (204.000 de euro) şi 240 de puncte WTA. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite