Se organizează Ziua Sportului Paralimpic pe 18 iunie, la Cheile Grădiştei - Fundata, cu prilejul celei de-a 11-a ediţii de Carpathian Marathon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carpathian Marathon
Carpathian Marathon

DHL Carpathian Marathon anunţă organizarea Zilei Sportului Paralimpic pe 18 iunie, la Cheile Grădiştei - Fundata, cu prilejul celei de-a 11-a ediţii. Participanţii la eveniment vor avea astfel ocazia de a-i cunoaşte pe sportivii paralimpici din lotul României şi de a interacţiona cu aceştia, la diverse discipline sportive, precum tenis, tenis de masă, tir cu arcul sau atletism

Sportivii paralimpici sunt un model de ambiţie şi o reală inspiraţie pentru noi toţi, anunţă organizatorii DHL Marathon. În ciuda dizabilităţilor cu care s-au născut sau pe care le-au dobândit, ei depun toate eforturile pentru a obţine rezultate importante la cel mai înalt nivel. În perioada următoare, se pregătesc să participe la o serie de competiţii necesare pentru calificarea la Jocurile Paralimpice din 2024. 

O altă veste bună este că echipa paralimpică de fotbal s-a calificat anul acesta, pentru a treia oară consecutiv, la Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători, eveniment care se va desfăşura în luna septembrie, în Italia. Pentru a reuşi să atingă obiectivele pe care şi le propun, sportivii noştri au nevoie de susţinere financiară, pentru că procesul de pregătire este unul complex în cazul acestor competiţii de amploare. 

DHL Carpathian Marathon a ajuns anul acesta la a 11-a ediţie şi, sub îndemnul „Împreună depăşim bariere“, îşi propune să strângă un număr cât mai mare de alergători la start şi să doneze, astfel, o sumă de bani cât mai consistentă, pentru ca sportivii paralimpici să aibă şansa de a-şi îndeplini visurile. Alergătorii care vor lua startul pe 18 iunie din Race Village-ul de nivel olimpic amenajat în cadrul complexului Cheile Grădiştei – Fundata, în judeţul Braşov, se pot bucura de peisajele montane spectaculoase, de aer curat, de o competiţie cu tradiţie, dar şi de oportunitatea de a susţine, prin participarea lor, performanţa acestor sportivi deosebiţi.

„Suntem foarte entuziasmaţi şi nerăbdători pentru ediţia de anul acesta, cea de-a 3-a, a Zilei Sportului Paralimpic, din cadrul DHL Carpathian Marathon, mai ales că avem planuri mari şi un obiectiv extrem de important: susţinerea sportului de performanţă în rândul atleţilor paralimpici, care se antrenează pentru calificarea la Jocurile Paralimpice din Paris 2024, unde sperăm să putem participa cu un lot cât mai numeros. Aici, sportivul Alexandru Bologa are şanse reale la medalia de aur la disciplina judo nevăzători, dar şi mulţi alţii pot reuşi rezultate bune. Este nevoie de echipament adecvat nevoilor lor, de controale medicale, proceduri de refacere şi multe altele, pentru a se putea antrena în condiţii decente. Mulţumim DHL Carpathian Marathon pentru susţinere şi  îi aşteptăm pe participanţi să încerce diverse discipline sportive alături de noi pe 18 iunie, în cadrul Zilei Sportului Paralimpic“, spune Ciprian Anton, Vicepreşedintele Comitetului Naţional Paralimpic.

Şi de această dată, DHL Carpathian Marathon are alături ambasadori şi susţinători importanţi, printre care se numără personalităţi şi sportivi de elită, precum Constantina Diţă, Gabriela Szabo, Andreea Răducan, Şerban Damian şi Alexandru Corneschi, care vor fi prezenţi la Cheile Grădiştei – Fundata pe 18 iunie.

„Am acceptat cu bucurie invitaţia de a susţine  DHL Carpathian Marathon, mai ales că, pentru mine, cauza evenimentului este una cu dublu ecou. Pe de o parte, rezonez cu ea pentru că tatăl meu este imobilizat de 15 ani într-un scaun cu rotile. Pe de alta, ştiu bine cât efort şi câte sacrificii presupune calificarea la competiţii de înalt nivel. Eu însumi mă antrenez intens pentru a-mi bate propriul record la proba de maraton şi a putea participa la JO Paris 2024. Voi alerga cu drag pentru sportivii români paralimpici, pentru ca ei să-şi poată îndeplini visul de a participa la Jocurile Paralimpice,“ spune Alexandru Corneschi, campion naţional la proba de maraton.

Cei care doresc să se înscrie la cursă pot alege una dintre probe:

Maraton (42 km, 2000 m diferenţă de nivel); 

Semimaraton (21 km, 1000 m diferenţă de nivel);

Ştafetă (în echipe de 3 sau de 6 persoane, 290 m diferenţă de nivel pentru fiecare tură de 7 km);

Crosul Copiilor (pe distanţe de 250 m, 500 m sau de 1 km, în funcţie de vârstă). 

Copiii şi tinerii cu vârste sub 18 ani pot fi înscrişi gratuit la competiţie. Crosul Copiilor (Kids Race) este dedicat participanţilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 13 ani, iar vârsta minimă pentru participarea la proba de Ştafetă este 14 ani, respectiv 16 ani pentru Semimaraton. 

Toţi participanţii beneficiază de tricoul oficial al competiţiei, medalie de finisher premium, puncte de hidratare şi alimentare în zona de start şi pe traseu, fotografii realizate de fotografi profesionişti şi diverse produse oferite de sponsori. Toate detaliile despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratondhl.ro.

corne
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite