Scandal şi în Italia: Antrenorul Parmei, discurs acid după venirea lui Denis Man

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberto D'Aversa, nemulţumit de politica de transferuri la Parma
Roberto D'Aversa, nemulţumit de politica de transferuri la Parma

Din octombrie până acum, penultima clasată din Serie A a investit 21 de milioane de euro în doi fotbalişti luaţi din Liga I, Valentin Mihăilă şi Denis Man. Primul a adunat doar 120 de minute în campionat, iar sosirea celui de al doilea pare că l-a revoltat pe antrenorul Roberto D'Aversa.

Transferul istoric al lui Denis Man la Parma, cel mai mare din istoria campionatului românesc, pare că a creat un conflict uriaş în România şi altul mocnit, în Italia.

Dacă în ţară, Anamaria Prodan şi Gigi Becali au trecut la jigniri grosolane, după ce prima a ratat un comision „gras“, încasat de Giovanni, vărul patronului FCSB, în Italia, tensiunile pare că au apărut între antrenorul Parmei, Roberto D'Aversa (45 de ani), şi conducerea clubului.

D'Aversa l-a înlocuit pe Fabio Liverani (44 de ani) pe 7 ianuarie, având misiunea de a scoate echipa din criza în care s-a intrat cu fostul antrenor. Parma a câştigat ultimul meci pe 30 noiembrie, 2-1 în Serie A cu Genoa. De atunci, echipa are o serie dezolantă: 12 meciuri, dintre care 11 în campionat, 4 remize, 8 înfrângeri! Nici instalarea lui D'Aversa n-a schimbat situaţia, fiindcă, sub comanda noului antrenor, Parma a înregistrat un egal şi patru eşecuri. Ultimul meci pierdut a venit, duminică, în etapa cu numărul 20 din Serie A, 0-2, în deplasare, cu Napoli.

A fost încă o partidă în care Valentin Mihăilă a rămas pe bancă. Asta după ce, runda trecută, fostul craiovean, achiziţionat pentru 8 milioane de euro în octombrie, bifase 10 minute, în eşecul de pe teren propriu, 0-2 cu Sampdoria. Per total, de la sosirea sa în Italia, Mihăilă a adunat 120 de minute, în patru meciuri de campionat! Prea puţin pentru un fotbalist în care s-a investit o sumă destul de importantă. Şi, în acest context, a surprins şi mai tare aducerea lui Denis Man, pentru o sumă şi mai mare, de 13 milioane de euro. Mai ales că Parma are nevoie de un fotbalist experimentat, care să facă diferenţa pe teren, imediat. 

Denis

Man (foto, sus) a debutat, duminică, în tricoul noii sale echipe, D'Aversa aruncându-l în luptă, în minutul 80 al meciului cu Napoli. Imediat după intrarea fostului jucător de la FCSB, scorul a devenit 2-0 pentru gazde. Iar Man a fost notat cu 5,8 pe platforma FotMob. Aceasta a fost cea mai mică notă primită de jucătorii de la Parma intraţi pe parcursul jocului. În cele zece minute în care s-a aflat pe teren, românul s-a remarcat doar cu o pasă cu călcâiul, dată în prelungirile meciului.

La conferinţa de după meci, Roberto D'Aversa a izbucnit, lăsând de înţeles că recomandările sale în perioada de transferuri au fost ignorate. „Înainte de a accepta oferta Parmei, am cerut garanţii şi aici vorbesc despre jucătorii pe care-i vreau. N-am încă ştiri oficiale despre transferuri, dar e nevoie de mutări noi, pentru a ne atinge obiectivul. Nu suntem penultimii în Serie A din întâmplare şi n-avem un bilanţ slab în ofensivă din întâmplare. Campionatul e dificil, clubul ştie asta. Dar cerinţele antrenorului nu sunt mereu ascultate. Avem nevoie de fotbalişti deja pregătiţi pentru acest campionat, asta am vorbit şi cu clubul“, a spus D'Aversa.

De când acesta a fost instalat la Parma, clubul a făcut trei achiziţii: fundaşul stânga, Vasilios Zagaritis (380.000 de euro de la Panathinaikos), fundaşul dreapta, Andrea Conti (împrumutat de la AC Milan) şi Denis Man, adus de la FCSB. Şi e clar că singura mutare din ofensivă, compartiment la care s-a şi referit D'Aversa, în mod expres, nu e pe placul antrenorului.

Următorul meci pentru Parma va fi, acasă, tot în Serie A, sâmbătă, cu Bologna.

CITEŞTE ŞI:

Anamaria Prodan îl distruge şi pe Man: „Dacă n-ai ce îţi trebuie în pantaloni...“. Cu ce îl ameninţă pe Denis

1 gol în şase meciuri a marcat Parma, în 2021, în Serie A, primind 13.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite