Scandal imens la un meci de baschet feminin: jucătoarele lui U Cluj au fost înjurate pentru că nu au stat drepţi la imnul Ţinutului Secuiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragan Petricevici
Dragan Petricevici

Antrenorul lui U Cluj, Dragan Petricevici, le-a cerut jucătoarelor să dea drumul la încălzire, în momentul în care din difuzoare a pornit imnul Ţinutului Secuiesc.

Înaintea fiecărui meci de baschet din campionatul naţional se ascultă imnul României. La Sf. Gheorghe, Deşteaptă-te române e imediat urmat de imnul Ţinutului Secuiesc.

Înaintea partdei Sepsi Sf. Gheorghe - U Cluj, antrenorul bosniac al echipei oaspete, Dragan Petricevici, le-a făcut semn jucătoarelor să dea drumul la încălzire imediat după ce s-a încheiat imnul de stat al României. Din acel moment, asupra lui şi a echipei din Cluj s-a abătut un potop de înjurături şi de huiduieli. 

Petricevici a declarat pentru ZiardeCluj.ro: 

"La Sf. Gheorghe se pune un steag al Ţinutului Secuiesc peste toată tribuna şi suporterii au pretenţia ca echipele care vin în deplasare să stea în picioare aşa cum au stat când s-a intonat imnul Romaniei şi să asculte imnul Ţinutului Secuiesc. Eu am hotărât ca fetele să îşi continue încălzirea dupa intonarea imnului României din două motive principale. Unul este că în regulamentul FRB se spune despre obligaţia sportivilor şi a antrenorilor de a asculta imnul României în pozitie de respect. Apoi pentru că eu consider că fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să stea în picioare încă 10 minute şi să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sânge de român nu am, dar jumătate din inima îmi bate pentru România".

Antrenorul clujencelor explică în continuare: "Vreau să subliniez, aş fi procedat la fel dacă s-ar fi intonat imnul Bosniei aici în România, eu fiind bosniac. Pentru că acest lucru nu are de-a face cu sportul, nu mi se pare normal ca o echipă să fie huiduită. Nu dau lecţii suporterilor cum să se comporte, dar la o manifestare sportivă, într-o ţară democratică, tolerantă cum este România nu e normal să se întâmple ca sportivele mele sa fie huiduite".
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite