Ruşii sunt în stare de şoc: Primele reacţii apărute în presa locală după o decizie apocaliptică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia a fost deja exclusă de la Jocurile Olimpice de Iarnă, în 2018, acolo unde sportivii acestei ţări au concurat sub steagul olimpic
Rusia a fost deja exclusă de la Jocurile Olimpice de Iarnă, în 2018, acolo unde sportivii acestei ţări au concurat sub steagul olimpic

Rusia va dispărea de pe harta sportului mondial, în următorii patru ani, dacă decizia luată, astăzi, de board-ul Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) va rămâne în vigoare.

Rusia „tremură“ după o decizie care a lovit sportul din această ţară ca o bombă atomică! 

Chiar dacă oficialii ţării au la dispoziţie 21 de zile pentru a ataca la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) sancţiunea primită după o şedinţă ce a avut loc, astăzi, la Lausanne, această posibilitate nu micşorează şocul momentului.

Iar dacă apelul ruşilor va fi respins, atunci sportivii din această ţară vor pierde Jocurile Olimpice din 2020, Mondialul de fotbal din 2022, Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022, plus toate Campionatele Mondiale, indiferent de disciplină!

Presa locală a oferit primele reacţii după „cutremurul“ de astăzi, iar Digi Sport a cules cele mai importante fragmente din articolele scrise de jurnaliştii ruşi.

Ce a scris presa din Rusia?

*Gazeta.ru: Cea mai tristă zi din sport: WADA a executat Rusia. Sportivii ruşi au fost excluşi de la orice competiţie majoră pentru următorii patru ani. Mai mult decât atât, Rusia nici nu poate găzdui competiţii internaţionale.

*Vesti.ru: Sportivii pot concura în continuare la Jocurile Olimpice, sub drapel neutru şi fără imnul naţional, numai în cazul în care n-au fost implicaţi în scandaluri de dopaj. De asemenea, Rusia nu va mai putea găzdui competiţii majore în următorii patru ani.

*The Moscow Times: WADA a decis ca Rusia să nu mai participe la Jocurile Olimpice şi la alte competiţii majore, pentru următorii patru ani. Sportivii consideraţi curaţi pot concura sub drapel neutru în această perioadă. Acesta este rezultatul probelor modificate şi al dovezilor şterse.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite