Reacţia FRF după partida de sâmbătă, când Csikszereda a fentat interdicţia forului de a avea un meci al aşa-zisei naţionale U18 a Ţinutului Secuiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
aa

Federaţia Română de Fotbal a reacţionat duminică, la cererea GSP.ro, în legătură cu meciul de sâmbătă de la Miercurea Ciuc, unde formaţia Csikszereda U18 a întâlnit naţionala U18 a Ungariei, ciucanii jucând cu aceeaşi echipă pe care anterior o numiseră „naţionala Ţinutului Secuiesc“, fentând astfel interdicţia forului sportiv de a juca sub o titulatură nerecunoscută formal.

Potrivit reacţiei publicate de GSP.ro, forul sportiv fotbalistic nu poate sancţiona în niciun fel afişarea steagului Ţinutului Secuiesc înaintea meciului, în dreptul echipei Csikszereda U18. În legătură cu jucătorii care au intrat pe teren, care erau aceiaşi din unsprezecele anunţat pentru meciul care nu a primit autorizaţia FRF,  reprezentanţii forului au arătat că clubul ciucan a putut folosi orice jucători a dorit, ţinând cont de caracterul amical al partidei.

Federaţia Română de Fotbal nu a oferit acordul pentru meciul Ţinutul Secuiesc U18 – Ungaria U18. Pentru partida Csikszereda U18 – Ungaria U18 organizatorul a avut însă acordul FRF.

Având în vedere caracterul amical al meciului, clubul din Miercurea Ciuc a putut folosi şi alţi jucători, chiar dacă nu sunt legitimaţi, atât timp cât a avut acordul cluburilor de care aparţin jucătorii. FRF va efectua verificări cu privire la acordul oferit de celelalte cluburi pentru a fi folosiţi jucătorii lor în meciul disputat de clubul Csikszereda, în conformitate cu prevederile Art. 83.14 din Regulamentul Disciplinar.

Niciun reprezentant al Federaţiei Române de Fotbal nu a fost prezent la evenimentul care a avut loc la Miercurea Ciuc.

În ceea ce priveşte eventualele sancţiuni pentru afişarea steagului Ţinutului Secuiesc, deşi conform regulamentelor sunt variante pentru sancţionarea în caz de afişare a simbolurilor interzise, nu există nicio reglementare a unei autorităţi din România care să fi declarat respectivul steag ca element interzis sau să se legifereze cumva utilizarea acestuia. Prin urmare, pentru afişarea steagului Ţinutului Secuiesc Federaţia Română de Fotbal nu poate dispune vreo sancţiune“, informează FRF.

Reamintim că stadionul modernizat din Miercurea Ciuc a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa premierului Ungariei, Viktor Orban, care a asistat la un meci amical între  echipa U18 a Ungariei şi o aşa-zisă echipă Under-18 a Ţinutului Secuiesc, care a îmbrăcat tricourile clubului Csikszereda, pentru a fenta interdiciţia FRF.

În echipa de start a celor îmbrăcaţi în echipamentul lui Csikszereda au fost de fapt toţi jucătorii convocaţi iniţial să joace pentru Ţinutul Secuiesc, aşa cum fusese anunţat în urmă cu două zile, pe site-ul ciucanilor.

Înainte de începerea partidei, în dreptul celor două echipe aliniate în faţa tribunelor a fost adus steagul Ungariei, respectiv steagul secuiesc şi au fost intonate imnurile de stat ale României şi Ungariei, precum şi imnul secuiesc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite