Program infernal: România şi-a aflat traseul spre Mondialul din 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii vor începe tentativa de a ajunge la un turneu final de Cupa Mondială, după 22 de ani de absenţă, la data de 25 martie, pe „Arena Naţională“.

Pandemia de coronavirus a aglomerat şi mai mult calendarul internaţional şi, din păcate, România riscă să aibă de suferit din această cauză. 

În mod tradiţional, prima reprezentativă s-a cam chinuit în preliminarii, când a jucat două meciuri la o distanţă de câteva zile. Acum, în noul format, în campania de calificare pentru Mondialul din 2022, România va fi nevoită să joace câte trei partide, în decurs de doar câteva zile! Vorbim despre acţiunile din luna martie şi septembrie. De fiecare dată, România va avea trei confruntări, într-un interval de şase zile!

Şi încă de la începutul campaniei, tricolorii vor avea un meci crucial, cu Macedonia de Nord, o formaţie cu care se vor afla în luptă directă pentru locul 2. Şi problema e că, după acest meci important, imediat, va urma altul extrem de solicitant, cu Germania! Şi tripla din martie se va încheia cu o deplasare grea, tocmai în Armenia!

O veste bună e că deplasarea din Islanda va fi în septembrie, când vremea va fi bună la Reykjavik. Un alt plus al programului e că România va întâlni Germania, în deplasare, în chiar prima partidă din luna octombrie. Astfel, selecţionerul Mirel Rădoi va avea la dispoziţie un lot proaspăt, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental.

Ultimul mare meci al campaniei va fi, acasă, cu Islanda, la data de 11 noiembrie, ceea ce, iarăşi, reprezintă un plus, întrucât poate fi o partidă decisivă pentru locul 2.

Iată programul complet al grupei J:

25 martie 2021

ROMÂNIA – Macedonia de Nord

Germania – Islanda

Liechtenstein – Armenia

28 martie 2021

Armenia – Islanda

ROMÂNIA – Germania

Macedonia de Nord – Liechtenstein

31 martie 2021

Armenia – ROMÂNIA

Germania – Macedonia de Nord

Liechtenstein – Islanda

2 septembrie 2021

Islanda – ROMÂNIA

Liechtenstein – Germania

Macedonia de Nord – Armenia

5 septembrie 2021

Islanda – Macedonia de Nord

ROMÂNIA – Liechtenstein

Germania – Armenia

8 septembrie 2021

Armenia – Liechtenstein

Macedonia de Nord – ROMÂNIA

Islanda – Germania

8 octombrie 2021

Germania – ROMÂNIA

Islanda – Armenia 

Liechtenstein – Macedonia de Nord

11 octombrie 2021

ROMÂNIA – Armenia

Islanda – Liechtenstein

Macedonia de Nord – Germania

11 noiembrie 2021

Armenia – Macedonia de Nord

ROMÂNIA – Islanda

Germania – Liechtenstein

14 noiembrie 2021

Liechtenstein – ROMÂNIA

Armenia – Germania

Macedonia de Nord – Islanda

Grupa J

Germania

România

Islanda

Macedonia de Nord

Armenia

Liechtenstein

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite