Premierul Ungariei, la meci cu fularul lui Sepsi la gât. Viktor Orban, aplaudat de tot stadionul! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orban, Dioszegi şi Rossi, pe stadionul lui Sepsi. FOTO: Facebook
Orban, Dioszegi şi Rossi, pe stadionul lui Sepsi. FOTO: Facebook

Apariţie surpriză - sau nu - la meciul lui Sepsi contra Olimpiei Ljubljana, din turul II al Conference League. Viktor Orban, premierul Ungariei, a apărut cu fularul lui Sepsi la gât şi a fost aplaudat de întreg stadionul.

Viktor Orban, venit în România pentru festivalul etnicilor maghiari, Tusványos, pe româneşte Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, a făcut o baie de mulţime şi la partida celor de Sepsi, disputată la Sfântu Gheorghe. Echipa în care guvernul Ungariei a investit enorm l-a primit cu braţele deschise pe Orban. Cu fularul covăsnenilor la gât, oficialul maghiar, însoţit de Marco Rossi, antrenorul naţionei maghiare, a fost întâmpinat la intrarea în stadion de Laszlo Dioszegi, patronul formaţiei din Sfântu Gheorghe.

Conform gsp.ro, apariţia lui Viktor Orban pe stadion a provocat o agitaţie specifică unei vizite oficiale. Reprezentanţii SPP-ului şi-au făcut apariţia inclusiv la masa presei pentru a verifica echipamentul video şi aparatele foto ale fotoreporterilor. Mai mult, pirotehniştii le-au cerut cameramanilor prezenţi la masa presei să le arate întreg conţinutul aparaturii. Viktor Orban a fost aclamat la scenă deschisă de cei 7.500 de oameni prezenţi pe stadion.

Nicio televiziune din România n-a achiziţionat drepturile de transmisie pentru meciul celor de la Sepsi! Văzând această situaţie bizară, clubul a decis ca partida să fie transmisă pe canalul său de... Youtube! Comentariul a fost asigurat în limba maghiară.

Decizia televiziunilor a fost criticată dur de liderul AUR

Într-o postare pe Facebook scrisă înaintea meciului, George Simion, liderul AUR s-a arătat indignat de faptul că meciul lui Sepsi, echipa din campionatul României finanţată din Ungaria şi care a jucat cu Olimpija Ljubljana din Slovenia, nu a fost transmis de televizunile româneşti. 

„Sunt absolut uluit de decizia televiziunilor româneşti de a refuza transmiterea unui meci în care este angrenată o echipa românească. Acesta este rezultatul politicii de segregare practicat de un stat vecin, si tolerat de autorităţile române, iar lipsa de reacţie a acestora  ne pune în faţa unei situaţii ruşinoase şi de neînţeles pentru o ţară europeană.

Ca suporter, dar şi ca om politic, nu pot decât să mă bucur şi să  fiu alături de orice echipă românească atunci când aceasta joacă un meci într-o competiţie internaţională.

Sper, din suflet, ca în al 24-lea ceas raţiunea să prevaleze în faţa unor interese economice mărunte, iar una dintre televiziunile care câştigă bani şi audienţă de pe urma sportului românesc  să se comporte onorabil şi să transmită meciul susţinut de sportivii români  de la Sepsi Sfântu Gheorghe,” scria liderul AUR.

Este de menţionat că echipa din Sf. Gheorghe are în componenţă foarte mulţi jucători români.

CITEŞTE ŞI:

Sepsi, răzbunare maghiară pe televiziunile româneşti: Ce a făcut clubul după o situaţie bizară VIDEO

Sepsi, febleţea Ungariei, dispreţuită în România: Cu Orban alături, covăsnenii au făcut show VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite