Porumboiu l-a desfiinţat pe Şumudică: „Era antrenor principal, dar tactica la echipă o făcea Edi Iordănescu“. Replica tehnicianului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porumboiu

Antrenorul campioanei României a fost ţinta mai multor atacuri venite din partea lui Adrian Porumboiu, fostul finanţator al echipei FC Vaslui.

Numirea lui Edi Iordănescu pe banca tehnică a celor de la FCSB a generat mai multe reacţii din partea oamenilor de fotbal. Dintre acestea s-a remarcat cea a fostului patron al echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, care a făcut o comparaţie între actualul antrenor al ardelenilor, Marius Şumudică, şi tehnicianul instalat de Gigi Becali să îi scoată echipa din criză. 

Cei doi au lucrat în acelaşi timp pentru Porumboiu, la începutul sezonului 2012-2013, Şumudică ca antrenor principal şi Edi Iordănescu ca secund, prilej pentru fostul arbitru internaţional să declare, la Digisport, că „Edi Iordănescu e cu 10 clase peste! Îi făcea tactica la Vaslui!”.

Replica lui Şumudică nu a întârziat să apară, antrenorul celor de la CFR Cluj susţinând că va face publice mai multe mesaje care să infirme declaraţiile fostului său patron. „O să fac publice nişte mesaje din perioada Vaslui, o să vedeţi ce s-a întâmplat atunci în relaţia Şumudică-Iordănescu-Porumboiu. Atunci o să se convingă toată lumea care e adevărul”, a ameninţat tehnicianul.

Porumboiu nu a dat înapoi şi a revenit cu o nouă declaraţie în care a întărit faptul că Edi Iordănescu era cel care se avea grijă de aspectul tehnico-tactic la FC Vaslui, chiar dacă în acte ocupa funcţia de antrenor secund.

"Eu despre Edi vorbesc la superlativ ca antrenor, pentru că l-am cunoscut în două etape, de două ori a antrenat la Vaslui. Vorbesc foarte obiectiv pentru că ştie carte, e un antrenor foarte bun. L-am urmărit cu atenţie, era perioada în care mergeam la antrenamente, eram preocupat de modul în care se ocupau antrenorii. Era Şumudică antrenor principal, dar să fiu foarte sincer, pregătirea tehnico-tactică la echipă o făcea Edi. Chiar vorbesc foarte sincer şi să nu creadă cineva că exagerez, punctul meu de vedere este bazat pe ce s-a întâmplat şi cum l-am cunoscut eu pe el", a declarat Porumboiu, la Digisport. 

Edi Iordănescu a refuzat să intre în polemica celor doi şi a avut un răspuns diplomatic în privinţa conflictului dintre cei doi:

"Nu vreau să comentez, m-a onorat şi mi-a dat apreciere, dar nu vreau prin comparaţie. Mă bucur că domnul Porumboiu, care tot timpul a avut respectul meu, m-a apreciat. Am ţinut aproape de-a lungul timpului, am avut o colaborare extraordinară, dar nu e normal să comentez. Mai mult decât atât, Şumi este amicul meu, nu mi-a fost niciodată prieten, dar l-am apreciat mereu din punct de vedere profesional, asa cum fac şi cu ceilalţi colegi ai mei", a spus Edi Iordănescu, la conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial de FCSB.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite